Business & Finance Δευτέρα 25/07/2022, 22:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για τις τιμές – Ανησυχίες για την προσφορά

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για τις τιμές – Ανησυχίες για την προσφορά

Άνοδο περίπου δύο δολαρίων σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για την προσφορά και το δολάριο συνεχίζει την καθοδική διόρθωση, παρά τη μεταβλητότητα που προκαλείται από τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης εάν η Φέντεραλ Ριζέρβ προχωρήσει σε νέα επιθετική αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,9% στα 105,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινείτο στα 96,70 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,1%.  

«Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης επιβραδύνονται και με την Φέντεραλ Ριζέρβ να αυξάνει ξανά τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, οι συναλλασσόμενοι παραμένουν πολύ επιφυλακτικοί», αναφέρει ο Ντένις Κίσλερ της BOK Financial.

Tην ίδια στιγμή, η National Oil Corporation (NOC) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναφέρει την παραγωγή της στα 1,2 εκατ.βαρέλια ημερησίως σε δύο εβδομάδες από τα 860.000 βαρέλια σήμερα. Ωστόσο, αναλυτές αναμένουν ότι η παραγωγή της Λιβύης θα παραμείνει ευμετάβλητη, καθώς οι εντάσεις παραμένουν έντονες μετά τη νέα πολιτική αναστάτωση. 

«Οι τιμές βρήκαν επίσης στήριγμα από τις προσδοκίες ότι η προσφορά πετρελαίου της Ρωσίας θα μειωθεί τους επόμενους μήνες, εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ενδεχομένως να έχει το αντίθετο του προσδοκώμενου αποτέλεσμα», αναφέρει ο Γουάρεν Πάτερσον, επικεφαλής της στρατηγικής για εμπορεύματα της ING.  
    

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News