Business & Finance Δευτέρα 18/07/2022, 20:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Ανέκαμψε η παραγωγή πετρελαίου της τον Ιούλιο για τρίτο συναπτό μήνα

Ρωσία: Ανέκαμψε η παραγωγή πετρελαίου της τον Ιούλιο για τρίτο συναπτό μήνα

Η παραγωγή της Ρωσίας ανήλθε στα 10,78 εκατ.βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο από την 1η έως την 17η Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας. Πρόκειται για αύξηση 0,6% από τα επίπεδα του Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι η ανάκαμψη της παραγωγής συνεχίζεται, παρότι με βραδύτερο ρυθμό. 

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου παρουσιάζει ανάκαμψη για τρίτο διαδοχικό μήνα, παρά τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης. Η αρχική μείωση της παραγωγής συνέβαλε σε άνοδο 50% των τιμών αργού στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό και δημιουργώντας το έδαφος για επικείμενη ύφεση. 

Η αύξηση της παραγωγής κατέστη αναγκαία μετά την αύξηση της ζήτησης από τα διυλιστήρια της χώρας, που ανέβασαν ξανά τις ταχύτητες, αφού προσαρμόστηκαν στις Δυτικές κυρώσεις. Η προσφορά προς τα διυλιστήρια ήταν 6% πάνω από το μέσο όρο, φθάνοντας τον Ιούλιο μέχρι στιγμής στα 5,75 εκατ.βαρέλια.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάκαμψη της παραγωγής της Ρωσίας παρακολουθείται στενά από παράγοντες της αγοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά η Ρωσία θα μπορούσε να στηρίξει περαιτέρω αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής του ΟΠΕΚ+, εν όψει της συνεδρίασης του καρτέλ στις 3 Αυγούστου. Μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία την προηγούμενη εβδομάδα, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι η όποια απόφαση για το πετρέλαιο θα ληφθεί εντός του πλαισίου της παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Σχεδιάζει τον δικό της δείκτη αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News