Business & Finance Παρασκευή 22/07/2022, 11:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nord Stream: Συνεχίζεται το σήριαλ με την τουρμπίνα

Nord Stream: Συνεχίζεται το σήριαλ με την τουρμπίνα

«Κολλημένη» στη Γερμανία παραμένει η τουρμπίνα που απαιτείται για τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream της Gazprom,  γιατί η Ρωσία δεν έχει δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνει η αποστολή της, σύμφωνα με το Bloomberg.

 «Υπό κανονικές συνθήκες, η συντήρηση των τουρμπινών είναι μια λειτουργία ρουτίνας για εμάς. Φυσικά, θέλουμε να μεταφέρουμε την τουρμπίνα στον τόπο λειτουργίας της όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται και από παράγοντες πέραν του δικού μας ελέγχου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Siemens Energy, που κατασκεύασε την τουρμπίνα.

Η τουρμπίνα, που είναι ανταλλακτικό για τον αγωγό, στάλθηκε στο εργοτάξιο της Siemens Energy στο Μόντρεαλ για επισκευές, αλλά «κόλλησε» λόγω των κυρώσεων στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ πρότεινε μια λύση, στο πλαίσιο της οποίας το εξάρτημα θα παραδοθεί πρώτα στη Γερμανία και από εκεί στη Ρωσία.

 «Μερικές φορές κανείς έχει την εντύπωση ότι η Ρωσία δεν θέλει να το πάρει πίσω», είπε ο Χάμπεκ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. «Μόλις φτάσει στο ρωσικό έδαφος και παραδοθεί στην Gazprom, θα το ανακοινώσουμε», είπε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News