Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 23:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Αισιόδοξα μηνύματα από τις εταιρείες τεχνολογίας

Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Αισιόδοξα μηνύματα από τις εταιρείες τεχνολογίας

Με άνοδο έκλεισε την Τετάρτη η Wall Street με τον τεχνολογικά δείκτη Nasdaq να σημειώνει κέρδη σχεδόν 2% λόγω θετικών σημάτων αν και υπό τον φόβο του πληθωρισμού και ενδεχόμενων αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed.

Οι μετοχές της Netflix εκτινάχθηκαν, αφού η εταιρεία προέβλεψε ότι θα επέστρεφε σε ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο, ενώ σημείωσε πτώση μικρότερη από την αναμενόμενη κατά 1 εκατομμύριο συνδρομητών το δεύτερο τρίμηνο. 

Κέρδη παρουσίασαν επίσης και οι μετοχές της Apple, της Amazon, της Microsoft και της Meta Platforms.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla σημείωσε οριακή αύξηση 0,6% πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της αγοράς.

«Οι τιμές των μετοχών κινούνται σαν ένα τρενάκι στο λούνα παρκ, που επί του παρόντος βρίσκονται στο έλεος του πληθωρισμού, των επιτοκίων και των κερδών», δήλωσε ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα συνολικά ετήσια κέρδη του S&P 500 θα αυξηθούν κατά 5,9% στη φετινή περίοδο αναφοράς, χαμηλότερα από την εκτίμηση 6,8% στην αρχή του τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

O Dow Jones έκλεισε στις 31.874,84 μονάδες σημειώνοντας οριακή αύξηση 0,15% (+47,79 μονάδες), ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.959,90 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 23,21 μονάδων ή 0,59%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.897,65 αυξημένος κατά 184,50 μονάδες ή 1,58%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News