Business & Finance Κυριακή 10/07/2022, 08:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεντ Σαράντος: Το Netflix είναι ακόμα ο πρωταθλητής του streaming

Τεντ Σαράντος: Το Netflix είναι ακόμα ο πρωταθλητής του streaming

To Netflix παραμένει ο «παγκόσμιος πρωταθλητής» του streaming, δήλωσε ο Τεντ Σαράντος, παρά τη μείωση των συνδρομητών του.  Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απέδωσε την 200.000 συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο στον πληθωρισμό, που ώθησε τα νοικοκυριά να μειώσουν τις δαπάνες.

«Κάθε πελάτης ρωτά πόσο αξίζει μια συνδρομή σε σχέση με το κόστος της», είπε ο Τεντ Σαράντος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le JDD. Το όραμα του Netflix να «ικανοποιήσει τον καταναλωτή» παραμένει άθικτο, πρόσθεσε, επικαλούμενος τη δημοτικότητα της νέας σεζόν του «Stranger Things».

Το Netflix προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το κόστος καθώς αντιμετωπίζει την επιβράδυνση των συνδρομών. Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, έκανε 150 απολύσεις τον Μάιο και άλλες 300 τον Ιούνιο.

Η εταιρεία «προσαρμόζεται στην επιβράδυνση της ανάπτυξης σε σύγκριση με τις προβλέψεις της» και το κάνει «χωρίς να περιορίζει τις δαπάνες για την παραγωγή περιεχομένου, οι οποίες θα φτάσουν τα 17 δισ. ευρώ το 2022», είπε ο Σαράντος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο co-CEO του Netflix μίλησε επίσης για το νέο, φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο που ετοιμάζει η εταιρεία, λέγοντας ότι η εισαγωγή των διαφημίσεων θα είναι παγκόσμια και θα κάνει το επιχειρηματικό μοντέλο του Netflix πιο περίπλοκο, αλλά θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσελκύσει πελάτες που θέλουν να πληρώσουν λιγότερα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο «πατέρας» του binge: Πώς ο Τεντ Σαράντος κόλλησε την ανθρωπότητα στην τηλεόραση

Τεντ Σαράντος: Ο Σαμιώτης που κέρδισε τον πόλεμο του streaming

Netflix: Mπαίνει το πακέτο με τις διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News