Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 14:02
BUSINESS & FINANCE

Netflix: Mπαίνει το πακέτο με τις διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Netflix: Mπαίνει το πακέτο με τις διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Πιο γρήγορα από το αναμενόμενο αναμένεται να έρθει η πιο φτηνή συνδρομή στο Netflix, η οποία όμως θα περιλαμβάνει και διαφημίσεις.

Σύμφωνα με υπόμνημα που απέστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενούς της, το Netflix με διαφημίσεις θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το τελευταίο τρίμηνο το 2022. 

Η εταιρεία εξηγεί την κίνησή της αυτή αναφέροντας ότι οι ανταγωνιστές της, HBO και Hulu, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ισχυρό το brand τους, ενώ παράλληλα διαθέτουν υπηρεσίες με διαφημίσεις.

«Όλες οι μεγάλες εταιρείες streaming, εκτός της Apple, έχουν ανακοινώσει υπηρεσίες με διαφημίσεις. Υπάρχουν καλοί λόγοι που ο κόσμος θέλει φθηνότερες επιλογές», αναφέρεται στο υπόμνημα που απεστάλη στους εργαζομένους.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, η συνδρομητική πλατφόρμα σκοπεύει να βάλει ένα τέλος στην κοινή χρήση κωδικών από πολλούς χρήστες. Όποιος δηλαδή θα θέλει να μοιράζεται τον λογαριασμό του με συγγενείς ή φίλους του θα πρέπει να πληρώνει κατιτίς παραπάνω.

Οι δραστικές αυτές αλλαγές στο Netflix έρχονται μετά την ανακοίνωση-σοκ ότι η πλατφόρμα έχασε 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενώ προβλέπει ότι θα χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές στους επόμενους μήνες.

Αρχικά, ο χρονικός ορίζοντας σχέδιο για την εισαγωγή φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις ήταν τα ένα με δύο χρόνια και για το «φρένο» στην κοινή χρήση κωδικών ο ένας χρόνο. Ωστόσο, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, το Netflix αναγκάστηκε να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα – όπως έχει αναγκαστεί να αλλάξει και τη στάση του για το θέμα των διαφημίσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από New York Times

Διαβάστε επίσης:

Συνδρομητική τηλεόραση: H μάχη του streaming φουντώνει και στην Ελλάδα 

Netflix: Τέλος οι «δανεικοί» κωδικοί – Δείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε

Αιμορραγία για το Netflix: Σκάει η φούσκα του streaming;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News