Business & Finance Τετάρτη 18/05/2022, 13:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Netflix: Πέφτουν κεφάλια για τη μείωση των συνδρομητών – 150 απολύσεις

Netflix: Πέφτουν κεφάλια για τη μείωση των συνδρομητών – 150 απολύσεις

Σε 150 απολύσεις προχώρησε το Netflix, καθώς οι δύο CEOs, Reed Hastings και Ted Sarandos αντιμετωπίζουν τη μείωση των συνδρομητών της πλατφόρμας, για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία.

Οι απολύσεις αφορούν το 2% του προσωπικού της εταιρείας στις ΗΠΑ, με την Netflix να τις αποδίδει στη μείωση των εσόδων της.

«Αυτές οι αλλαγές γίνονται κυρίως με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης και όχι τις επιδόσεις μεμονωμένων ατόμων, κάτι που τις κάνει ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανένας μας δεν ήθελε να αποχαιρετήσει τόσο σπουδαίους συναδέλφους», ανέφερε η ανακοίνωση της Netflix. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι απολύσεις έγιναν στα τμήματα προσωπικού, επικοινωνίας και περιεχομένου.

Τον Απρίλιο, η Netflix σόκαρε την αγορά όταν αποκάλυψε ότι είχε χάσει 200.000 συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και προειδοποίησε πως περιμένει άλλους 2 εκατ. να αποχωρήσουν το επόμενο τρίμηνο. Η μετοχή της αντέδρασε με πτώση 35% σε μία ημέρα.

Πέραν των απολύσεων, η Netflix κόβει και περιεχόμενο, με τη σειρά κινουμένων σχεδίων Pearl της Meghan Markle να είναι ανάμεσα σε αυτές που ακυρώθηκαν.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Mπαίνει το πακέτο με τις διαφημίσεις μέχρι το τέλος του 2022

Netflix: Τέλος οι «δανεικοί» κωδικοί – Δείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε

Αιμορραγία για το Netflix: Σκάει η φούσκα του streaming;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News