Business & Finance Πέμπτη 16/06/2022, 21:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Πρόστιμο 260 χιλ. δολ. στην Google για παραβίαση κανόνων προσωπικών δεδομένων

Ρωσία: Πρόστιμο 260 χιλ. δολ. στην Google για παραβίαση κανόνων προσωπικών δεδομένων

Δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε πρόστιμο στην Google της Alphabet με 15 εκατ. ρούβλια (260.000 δολ. ΗΠΑ) για «επανειλημμένη μη συμμόρφωση με έναν ρωσικό νόμο που απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να εντοπίζουν τα δεδομένα των χρηστών».

Η Ρωσία έχει επιβάλει πολλαπλά πρόστιμα σε ξένες εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια για μια σειρά παραβάσεων, σε αυτό που οι επικριτές λένε ότι είναι η προσπάθεια της Μόσχας να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο Διαδίκτυο.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σημειώνετια ότι η Ρωσία έχει περιορίσει την πρόσβαση στο Twitter και στα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα της Meta Platforms Incs, το Facebook και το Instagram, αλλά η Google και η υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο YouTube, αν και υπό πίεση, παραμένουν διαθέσιμα προς το παρόν. Η Μόσχα αντιτίθεται ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του YouTube προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχει μπλοκάρει. Ωστόσο, ο Άντον Γκόρελκιν, αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την πολιτική πληροφόρησης, είπε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν κινδυνεύει ακόμη να ακολουθήσει την ίδια μοίρα. «Ο αποκλεισμός είναι ένα ακραίο μέτρο και το YouTube και η Google δεν έχουν υπερβεί αυτό το όριο λογικής, αλλά εμπλέκονται στον πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Γκόρελκιν σε δημοσιογράφους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News