Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 20:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λεμέρ για κρατικά ομόλογα: Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τις σωστές αποφάσεις

Λεμέρ για κρατικά ομόλογα: Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τις σωστές αποφάσεις

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρινό Λεμέρ, ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις, αναφερόμενος στην πρόσφατη ξέφρενη άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων στον Ευρωπαϊκό Νότο. 

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άλμα του κόστους δανεισμού στις αγορές κρατικού χρέους της Ευρωζώνης αλλά και στις προσπάθειες που κάνει η ΕΚΤ για να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό. 

Ο Μπρινό είπε ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή «στο μέσον μίας πορείας κορύφωσης του πληθωρισμού, που ενδεχομένως να διαρκέσει έως τα τέλη του έτους «το λιγότερο», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα εξακολουθήσει να επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα. 

Ο ίδιος αναμένει ότι τα επίπεδα του πληθωρισμού θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα έως τα τέλη του 2023, αν και εκτιμά ότι ακόμη και μετά το 2023, ο πληθωρισμός θα κινηθεί σε διαρθρωτικά πιο υψηλά επίπεδα από αυτά που έχουμε γνωρίσει στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News