Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 08:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Η αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης κάνει τον κόσμο πιο φτωχό

ΔΝΤ: Η αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης κάνει τον κόσμο πιο φτωχό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε για τον παγκόσμιο οικονομικό κατακερματισμό ως συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η αναίρεση δεκαετιών οικονομικής ενοποίησης θα κάνει τον κόσμο φτωχότερο και πιο επικίνδυνο.

Τα έθνη θα πρέπει να μειώσουν τα εμπόδια στο διεθνές εμπόριο για να μετριάσουν τις ελλείψεις και να χαμηλώσουν τις τιμές, αφού περισσότερες από 30 χώρες θέτουν περιορισμούς στο εμπόριο τροφίμων, ενέργειας και άλλων βασικών εμπορευμάτων, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Οι χώρες θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τις εισαγωγές τους, ενώ το G20 θα πρέπει επίσης να βελτιώσει το πλαίσιο για τις αναδιαρθρώσεις χρεών, τόνισε, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Το Bloomberg Economics δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα τα αποτελέσματα μιας προσομοίωσης για το πώς μπορεί να μοιάζει μακροπρόθεσμα μια επιταχυνόμενη αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης. Έδειξε έναν πολύ φτωχότερο και λιγότερο παραγωγικό πλανήτη, με το εμπόριο να έχει επανέλθει στα επίπεδα πριν από την ένταξη της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Ένα επιπλέον πλήγμα: ο πληθωρισμός θα ήταν πιθανότατα υψηλότερος και πιο ευμετάβλητος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Έχει τελειώσει η παγκοσμιοποίηση όπως την ξέραμε;

Bloomberg: Η εποχή των ελλείψεων – Πώς η παγκόσμια οικονομία έχασε 1,6 τρισ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News