Business & Finance Δευτέρα 16/05/2022, 22:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Κοντά στα 114 δολάρια και το brent και το αργό – Άνοδος άνω του 2%

Πετρέλαιο: Κοντά στα 114 δολάρια και το brent και το αργό – Άνοδος άνω του 2%

Aνοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Κίνα θα «δει» τη ζήτηση να ανακάμπτει σημαντικά μετά τα θετικά σημάδια ότι το κύμα της έξαρσης του κορωνοϊού αρχίζει να υποχωρεί από τις περιοχές που επλήγησαν πιο σκληρά. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε 2,2% κοντά στα 114 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινήθηκε στα 113,70 δολάρια με άνοδο περίπου 3%. 

Η Σαγκάνη αναμένεται να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της πόλης, από τη στιγμή που 15 από τις 16 περιοχές παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση ως προς την πορεία του Covid 19. 

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολλές ενδείξεις ότι η ζήτηση θα ανακάμψει στην περιοχή», αναφέρει αναλυτής της Mizuho. 

Tην ίδια στιγμή, τα προθεσμιακά βενζίνης στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν ξανά σε υψηλό ιστορικό υψηλό, καθώς η μείωση των αποθεμάτων πυροδότησε νέες ανησυχίες για την επάρκεια προσφοράς. 

Οι τιμές πετρελαίου βρήκαν επίσης στήριγμα στις δηλώσεις διπλωματών και αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις ανησυχίες για την προσφορά στην Ανατολική Ευρώπη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News