Green Economy Τετάρτη 4/05/2022, 22:01
GREEN ECONOMY

Συνάντηση του Επιτρόπου Μπρετόν με την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρολυτικών κυψελών

Συνάντηση του Επιτρόπου Μπρετόν με την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρολυτικών κυψελών

Συνάντηση με την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρολυτικών κυψελών θα έχει ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν αύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπρετόν θα συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους είκοσι Ευρωπαίων κατασκευαστών ηλεκτρολυτικών κυψελών, ενός τομέα στον οποίο η Ευρώπη διαθέτει τεχνολογική υπεροχή. Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο, θα συζητηθούν τρόποι αύξησης της ικανότητας ηλεκτρολυτικών κυψελών της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καθαρού υδρογόνου.

Το υδρογόνο είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το κλίμα και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Η Επιτροπή, στην ανακοίνωσή της REPowerEU, η οποία εκδόθηκε στις 8 Μαρτίου, διπλασίασε στους 10 εκατ. τόνους τον στόχο της για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου στην ΕΕ έως το 2030, απαιτώντας πρόσθετες ικανότητες ηλεκτρολυτικών κυψελών και την κινητοποίηση της εργαλειοθήκης της ΕΕ για τη βιομηχανική πολιτική. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί επίσης μέρος των εργασιών της Επιτροπής για την επίτευξη των στόχων που καθορίζονται σε σειρά νομοθετικών προτάσεων της Επιτροπής για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για το υδρογόνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει ξανά την ενεργειακή μετάβαση στο προσκήνιο

Περισσότερο LNG, λιγότερο ρωσικό αέριο

Πώς οι εταιρείες τεχνολογίας δίνουν λύσεις στις ενεργειακές προκλήσεις: Το παράδειγμα της Advent Technologies

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News