Business & Finance Δευτέρα 2/05/2022, 13:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Audi και Porsche «κατεβαίνουν» στη Φόρμουλα 1

Audi και Porsche «κατεβαίνουν» στη Φόρμουλα 1

Την πρόθεση να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, οι Audi και Porsche (εταιρείες που ανήκουν στον όμιλο Volkswagen), ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της VW.

Μιλώντας στο YouTube, ο Χέρμπερτ Ντις επιβεβαίωσε τις αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες και έκαναν λόγο για διαπραγματεύσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, με σκοπό να εισέλθουν στην υψηλότερη κατηγορία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Η Porsche, δεν είχε εμπλακεί στο παρελθόν με το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έχει συνεργαστεί όμως με τη Red Bull στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Εντούτοις πηγές υποστηρίζουν ότι η είσοδος στους αγώνες της Φόρμουλα 1 είναι πιθανό να έρθει σε λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, η Audi είναι έτοιμη να προσφέρει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ στη βρετανική κατασκευάστρια McLaren, ενώ από τη μεριά της η Porsche σκοπεύει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα Red Bull.

Η απόφαση έρχεται, καθώς η Volkswagen προετοιμάζεται για μια πιθανή εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο και η οποία υπολογίζεται να συμβεί στο δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις δίνουν ώθηση στη μετοχή

Αύξηση 5,6% στις νέες κυκλοφορίες αυτοκινήτων τον Μάρτιο: Τι αγόρασαν οι Έλληνες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News