Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 16:20
ΑΓΟΡΕΣ

Tesla: Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις δίνουν ώθηση στη μετοχή

Tesla: Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις δίνουν ώθηση στη μετοχή

Ισχυρή δυναμική παρουσιάζει η μετοχή της Tesla πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στον Nasdaq, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν καλύτερα από το προσδοκώμενο. Λίγο μετά τις 4 ώρα Ελλάδος, η μετοχή της Tesla σκαρφαλώνει κατά περιπου 9,58%.

Ειδικότερα, οι επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντέδρασαν θετικά αφενός στα αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα αφετέρου στις προβλέψεις του Έλον Μασκ ότι η παραγωγή θα αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς για το υπόλοιπο του έτους παρά τις αναταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η Tesla ουσιαστικά άνοιξε «τον χορό» χθες για τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγαλύτερων αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Στους πρώτους τρεις μήνες του 2022 κατέγραψε ρεκόρ κερδοφορίας στα 3,22 δολάρια ανά μετοχή ξεπερνώντας σημαντικά την μέση εκτίμηση. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 81% στα 18,8 δισ. δολάρια ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις.

Η εταιρεία ωστόσο επεσήμανε ότι συνεχίζει να βλέπει ελλείψεις σε βασικά υλικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων, οι οποίες βέβαια ταλανίζουν ολόκληρη την αγορά από την επέλαση της πανδημίας. Σημαντικότερη είναι η έλλειψη ημιαγωγών στην αγορά, η οποία επίσης συνεχίζεται.

Βέβαια, ο Έλον Μασκ καθησύχασε τους επενδυτές επιβεβαιώνοντας ότι θα μπορέσει να αντισταθμίσει τυχόν ελλείψεις στην παραγωγή πριν την λήξη του πρώτου εξαμήνου του 2022. Τόνισε μάλιστα ότι η Tesla πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή σε τουλάχιστον 1,5 εκατ. οχήματα φέτος, που μεταφράζεται σε ανάπτυξη τουλάχιστον 60%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες ελλείψεις στην αγορά οφείλονται εν μέρει και στην αναταραχή στην λειτουργία του εργοστασίου Tesla στην Σαγκάη λόγω του lockdown.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας κινείται σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα, περί τα 977 δολάρια από την ανακοίνωση της πρότασης του Έλον Μασκ για εξαγορά της Twitter.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Ετοιμάζει ρομποταξί χωρίς πετάλια και τιμόνι

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News