Business & Finance Τετάρτη 12/01/2022, 13:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΜW: Κέρδισε τη «μάχη» των πωλήσεων στη Γερμανία για το 2021

ΒΜW: Κέρδισε τη «μάχη» των πωλήσεων στη Γερμανία για το 2021

Η ΒΜW ήταν η ξεκάθαρη «νικήτρια» για το 2021 μεταξύ των τριών μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας, καθώς όχι μόνο αύξησε τις παραδόσεις οχημάτων την ώρα που Volkswagen και Daimler είδαν τις πωλήσεις τους να συρρικνώνονται, αλλά κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων, ένα ρεκόρ που την έφερε στην πρώτη θέση στις πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων.

Ειδικότερα η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο, παρέδωσε 2,21 εκατ. οχήματα πέρυσι, ένας όγκος που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, αυξημένος κατά 9,1% σε σχέση με το 2020.

Την ίδια ώρα, αντίθετη πορεία διέγραψαν οι πωλήσεις της Daimler, μητρική της Mercedes-Benz, υποχωρώντας κατά 5%, μια υποχώρηση που σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων της BMW -η οποία ήταν από τις ελάχιστες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαχειρίσθηκε με τον κατάλληλο τρόπο τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς που ταλανίζουν την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, είχε σαν αποτέλεσμα να παραδώσει το «στέμμα» της πρώτης θέσης των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων στην ανταγωνίστριά της από το Μόναχο.

Αναφορικά με την Ευρώπη, οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν κατά 3,9%, ενώ της Daimler υποχώρησαν κατά 11,2%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η πτώση των παραδόσεων της Volkswagen, καθώς συρρικνώθηκαν κατά 8,1%, ωστόσο σε απόλυτους αριθμούς οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν ελάχιστα χαμηλότερα από τις 4,9 εκατ. μονάδες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Βόλφσμπουργκ, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποίησαν άλμα της τάξεως του 73%, στα 369.000 οχήματα, πωλήσεις που αντιπροσωπεύουν το 7,5% των συνολικών πωλήσεων του γερμανικού ομίλου. 

«Υπό τις ασυνήθιστα προκλητικές περιστάσεις, οι πωλήσεις της Volkswagen έφθασαν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ωστόσο, οι παρενέργειες των ημιαγωγών στην παραγωγή δεν κατέστη δυνατό να απορροφηθούν πλήρως», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, Κλάους Ζέλμερ. 

Η Βόρεια Αμερική ήταν η περιοχή στην οποία και οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν τις παραδόσεις τους να κινούνται ανοδικά, κατά 0,4%, 13% και 19,5%, για τη Daimler, Volkswagen και BMW. Στον αντίποδα, στην Κίνα η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της να συρρικνώνονται κατά 14,8%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News