Business & Finance Τετάρτη 8/12/2021, 10:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

BMW: Συμφωνία για ετήσια προμήθεια εκατ. ημιαγωγών 

BMW: Συμφωνία για ετήσια προμήθεια εκατ. ημιαγωγών 

Τη σύναψη συμφωνίας η οποία θα της εξασφαλίσει την προμήθεια εκατ. ημιαγωγών ετησίως, ανακοίνωσε η BMW, εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης των συγκεκριμένων εξαρτημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται από τα χειρόφρενα των αυτοκινήτων έως τους πίνακες των οργάνων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Μόναχο, η συμφωνία έκλεισε με τη γερμανική κατασκευάστρια ημιαγωγών με έδρα επίσης το Μόναχο, INOVA Semiconductors και με ένα χυτήριο στις ΗΠΑ, της εταιρείας GlobalFoundries.  

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι η πρώτη παρτίδα από τους συγκεκριμένους ημιαγωγούς θα τοποθετηθεί στο μοντέλο BMW iX και στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν και σε όλα τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

«Εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τους προμηθευτές μας σε σημεία κλειδιά στον δίκτυο προμήθειας μας. Αυτή η κίνηση θα εξασφαλίσει τις ανάγκες μας μακροπρόθεσμα», επισημαίνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος για το δίκτυο αγοράς και προμήθειας, Αντρέας Βεντ.

Πρόσφατα, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Qualcomm, για να χρησιμοποιήσει τους ημιαγωγούς της στα συστήματα οδικής βοήθειας, όπως και σε αυτά της αυτόνομης οδήγησης. 

Στο μεταξύ υπομονή έως ότου βρουν αγοραστή κάνουν χιλιάδες νέα αυτοκίνητα της Volkswagen και της BMW, των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών της Γερμανίας.

Τα Ι.Χ. βρίσκονται σταθμευμένα σε έναν από τους εμπορευματικούς σταθμούς τρένων της Βαυαρίας, στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα γερμανικά εργοστάσια κατέβασαν αισθητά ρυθμούς παραγωγής τον Οκτώβριο, εξαιτίας της καθίζησης της ζήτησης και των παραγγελιών.

Μάλιστα, το σημαντικότερο πρόβλημα παρατηρείται στις χώρες εκτός της Ευρώπη, όπου η πτώση ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Οι μειωμένες πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών αποδίδονται και σε άλλους παράγοντες, πέραν της ζήτησης, με τις αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες να επιδεινώνουν την κατάσταση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Περιμένοντας τους αγοραστές

BMW: Έφτασε το 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News