Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 20:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αραβικά χέρια περνά η Μίλαν

Σε αραβικά χέρια περνά η Μίλαν

Σε αραβικά χέρια φαίνεται πως περνάει η Μίλαν, καθώς η επενδυτική εταιρεία Investcorp με έδρα το Μπαχρέιν, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της ιταλικής ομάδας. Το κόστος της εξαγοράς αναμένεται να φθάσει τα 1.18 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Investcorp και της αμερικανικής Elliott Management Corporation, που είναι η ιδιοκτήτρια των «Ροσονέρι» από το 2018, έχουν ολοκληρωθεί, όπως σχετικά αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ.

Η Investorcop, η οποία έχει μεγάλο ιστορικό αναβάθμισης πολυτελών brand, οπως η Gucci και η Tiffany, διαχειρίζεται τουλάχιστον 42 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. 

Θα πρόκειται για την τρίτη αλλαγή ιδιοκτησίας της Μίλαν μέσα σε λίγα χρόνια. Η αλλαγή ιδιοκτησίας μπορεί να συμβάλλει θετικά στην οικονομική κατάσταση της ομάδας του Μιλάνου, η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρώσει και τη φετινή χρονιά με ζημία ύψους 60 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο έτος σημείωσε ζημία ύψους 96,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι νέοι επενδυτές είναι έτοιμοι να διαθέσουν 300 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η εξαγορά αναμένεται να κλείσει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, ενδεχομένως αύριο, Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι εννιά από τους είκοσι μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ομίλους της Ιταλίας ελέγχονται πλέον από ξένους επενδυτές.

Διαβάστε επίσης:

Λ. Χάμιλτον: Επιβεβαιώνει ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει την Τσέλσι

Σερένα Γουίλιαμς και Λιούις Χάμιλτον στους υποψήφιους αγοραστές της Τσέλσι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News