Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 20:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Δημιούργησε επενδυτικό ταμείο 1 δισ. δολ για ενίσχυση των τεχνολογιών στις αποθήκες

Amazon: Δημιούργησε επενδυτικό ταμείο 1 δισ. δολ για ενίσχυση των τεχνολογιών στις αποθήκες

Την δημιουργία ταμείου 1 δισ. δολαρίων για την στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη τεχνολογιών για την επιτάχυνση των υπηρεσιών παράδοσης, αλλά και την διευκόλυνση των εργαζομένων στις αποθήκες και τα logistics ανακοίνωσε η Amazon.

Το νέο ταμείο, το Amazon Industrial Innovation Fund, αποτελεί την τελευταία μόνον επενδυτική δραστηριότητα της Amazon, η οποία το 2020 είχε δημιουργήσει ταμείο 2 δισ. δολαρίων, τα οποία προορίζονταν για τεχνολογίες σχετικές με το κλίμα. Επίσης, η εταιρεία διαχειρίζεται και το Alexa Fund, το οποίο πραγματοποίησε μεταξύ άλλων επενδύσεις στην τεχνολογία αναγνώρισης φωνής.

Μεταξύ των πρώτων εταιρειών που θα λάβουν ενίσχυση από το νέο ταμείο της Amazon συγκαταλέγεται η Modjoul, μία startup, η οποία αναπτύσσει wearables με τεχνολογία αποτροπής μυοσκελετικών τραυματισμών και άλλου είδους μικροτραυματισμών.

Πρόκειται εξάλλου για τις συχνότερες περιπτώσεις τραυματισμών στις αποθήκες της Amazon. Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο ιδρυτής της εταιρείας Τζεφ Μπέζος, πρέπει να αναπτυχθούν οι κατάλληλες λύσεις για την αποτροπή τέτοιου είδους περιστατικών.

Επίσης, στον πρώτο γύρο επενδύσεων περιλαμβάνονται και τρεις εταιρείες ρομποτικής, ου αναπτύσσουν τεχνολογίες «σχειδασμένες ώστε να στηρίζουν και να συνυπάρχουν στις ανθρώπινες ζωές», δήλωσε η Amazon.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς η Amazon κατάφερε να γλιτώσει τους φόρους στην Ευρώπη το 2021

Πόλεμος των άστρων: Η Amazon ανακοίνωσε το αντίπαλο δέος των δορυφόρων Starlink

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News