Business & Finance Τετάρτη 23/03/2022, 20:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεές 3,9 δισ. από την πρώην κυρία Μπέζος

Δωρεές 3,9 δισ. από την πρώην κυρία Μπέζος

Σχεδόν 3,9 δισ. δολάρια δώρισε τους τελευταίους εννιά μήνες σε 465 φιλανθρωπικές οργανώσεις η Μακένζι Σκοτ, σύμφωνα με σχετική της ανάρτηση στην πλατφόρμα Medium. Όπως δήλωσε η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος σκοπός της είναι «να στηρίξει τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στην κοινωνία».

Στο συνολικό ποσό συγκαταλέγεται και η δωρέα 275 εκατ. δολαρίων στην Planned Parenthood Federation of America, μία ΜΚΟ που παρέχει υγειονομική περίθαλψη όσον αφορά την αναπαραγωγή στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η PPFA πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά που έχει πραγματοποιηθεί από ένα άτομο στην ιστορία της.

Ωστόσο, η λίστα των αποδεκτών περιλαμβάνει πολλές φιλαθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμιση της κλιματικής αλλαγής, στην υγεία και σε άλλους τομείς.

Συνολικά, από το 2019, όταν η Σκοτ εντάχθηκε στο «Giving Pledge», που πρόκειται για μία πρωτοβουλία για δέσμευση συνεισφοράς στην κοινωνία, το ποσό έχει ανέλθει στα περίπου 12,4 δισ. δολάρια σε 1.257 δωρεές.

Όπως δήλωσε η ίδια η Σκοτ, η ομάδα συμβούλων της εστιάζει σε τομείς που χρειάζονται ενίσχυση. «Δεν υποστηρίζουμε συγκεκριμένες πολιτικές ή μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, σχηματίζουμε ένα χαρτοφυλάκιο οργανισμών που στηρίζει την δυνατότητα όλων των ανθρώπων να έχουν λόγο στην εύρεση λύσης», δήλωσε η ίδια στην ανάρτησή της.

Η Μακένζι Σκοτ ήξερε από παιδί ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας, αλλά για λόγους βιοπορισμού έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο finance. Στην D.E. Shaw, όπου δούλευε, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Τζεφ Μπέζος. Τρεις μήνες αφότου γνωρίστηκαν είχαν αρραβωνιαστεί και ο γάμος τους, το 1993, έγινε όταν εκείνη ήταν μόλις 23 ετών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η εκδίκηση της πρώην: Πώς η Μακένζι Σκοτ κάνει τον Τζεφ Μπέζος να φαίνεται φθηνός

Ο φιλάνθρωπος E. Musk – Δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News