Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 09:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνονται τα πετρελαϊκά έσοδα της Ρωσίας: Πτώση 25% στις ροές την περασμένη εβδομάδα

Μειώνονται τα πετρελαϊκά έσοδα της Ρωσίας: Πτώση 25% στις ροές την περασμένη εβδομάδα

Κατά ένα τέταρτο μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι δια θαλάσσης ροές του ρωσικού αργού πετρελαίου, δίνοντας λιγότερα έσοδα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς επιχειρεί ένα νέο κύμα στην επίθεσή του κατά της Ουκρανίας. 

Την εβδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου, οι ροές αργού πετρελαίου διαμορφώθηκαν στα 3,12 εκατ. βαρέλια την ημέρα και ήταν κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. 

Τα φορτία που κατευθύνονται προς την Ασία από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής και των ακτών της Αρκτικής ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών. 

Αυτό σημαίνει ότι οι παραδόσεις πετρελαίου της εβδομάδας έφεραν έσοδα περίπου 181 εκατ. δολαρίων στη Ρωσία, έναντι 240 εκατ. δολαρίων της περασμένης εβδομάδας. 

Οι traders αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο, παρότι επισήμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προχωρήσει σε εμπάργκο, όπως έκαναν οι ΗΠΑ. 

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει στα πλοία με ρωσική σημαία να εισέρχονται στα λιμάνια της, με ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο να δεσμεύεται χθες στην Ελλάδα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο δεσμεύτηκε στον κόλπο της Καρύστου

Β. Πούτιν: Η Δύση έβαλε «αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Τι περιμένουν τα ρωσικά φορτηγά στην ουρά των 80 χιλιομέτρων;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News