Business & Finance Δευτέρα 18/04/2022, 12:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι περιμένουν τα ρωσικά φορτηγά στην ουρά των 80 χιλιομέτρων;

Τι περιμένουν τα ρωσικά φορτηγά στην ουρά των 80 χιλιομέτρων;

Μία τεράστια ουρά από φορτηγά έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, καθώς Ρώσοι και Λευκορώσοι οδηγοί προσπαθούν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στο πλαίσιο των κυρώσεων, δεν τους επιτρέπεται να δουλεύουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Εν όψει της προθεσμίας του Σαββάτου, οι οδηγοί έσπευσαν να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία ουρά που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα. Υπολογίζεται ότι όταν έφτασε η προθεσμία, τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, εκατοντάδες φορτηγά παρέμεναν στα σύνορα, με κάποια να περιμένουν ακόμα και 33 ώρες για να περάσουν.  

Τι περιμένουν τα ρωσικά φορτηγά στην ουρά των 80 χιλιομέτρων;-1

Έκτοτε, η αναμονή έχει μειωθεί περίπου στις 12 ώρες, ενώ ο αριθμός των φορτηγών στην ουρά υπολογίζεται ότι είναι από 230 έως 400.

Η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει στα φορτηγά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία –εκτός από εκείνα που μεταφέρουν φάρμακα, αλληλογραφία ή πετρελαϊκά προϊόντα- να εισέρχονται ή να παραμένουν εντός της Ένωσης.

Η κίνηση εντάσσεται στις κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τα φορτηγά που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, κατά παράβαση των κυρώσεων. Μία πιθανότητα είναι η κατάσχεσή τους από τις εθνικές αρχές, όμως υπάρχει ο φόβος αντιποίνων σε βάρος Πολωνών οδηγών που επιστρέφουν στη χώρα τους μέσω της Ρωσίας και της Πολωνίας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News