Κόσμος Δευτέρα 18/04/2022, 17:49
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Πούτιν: Η Δύση έβαλε «αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Β. Πούτιν: Η Δύση έβαλε «αυτογκόλ» επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Οι κυβερνήσεις της Δύσης έβαλαν αυτογκόλ με το επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, ανέφερε σήμερα Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι κυρώσεις αυτές έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Μόσχα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

CIA: Ο Πούτιν εγείρει πυρηνική «απειλή» λόγω των ηττών του στρατού του

Πούτιν: Η Ρωσία θα διοχετεύσει την ενέργειά της στην Ανατολή

Ε.Ε.: Επέβαλε κυρώσεις στις κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News