Business & Finance Δευτέρα 18/04/2022, 09:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του

Η «φτωχική» ζωή του Elon Musk και η μοναδική του πολυτέλεια: Τον φιλοξενούν οι φίλοι του

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης δεν έχει δικό του σπίτι, αλλά φιλοξενείται στους καναπέδες και στα άδεια δωμάτια των φίλων του. 

«Δεν έχω καν δικό μου σπίτι τώρα, κυριολεκτικά μένω στα σπίτια φίλων», αποκάλυψε ο Elon Musk σε συνέντευξη που έδωσε στον Chris Anderson, επικεφαλής των συνεδρίων TED.

«Εάν ταξιδέψω στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί που είναι οι περισσότερες δραστηριότητες μηχανικής της Tesla, βασικά μένω εκ περιτροπής στα άδεια υπνοδωμάτια των φίλων μου», είπε. 

Την αποκάλυψη έκανε ο Musk -που σύμφωνα με το Bloomberg διαθέτει περιουσία 251 δισ. δολαρίων- απαντώντας σε σχόλιο του Anderson για τις οικονομικές ανισότητες και τις επικρίσεις για τους δισεκατομμυριούχους. 

«Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό εάν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο σε προσωπική κατανάλωση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει», είπε ο Musk, προσθέτοντας ότι δεν έχει στην κατοχή του σκάφος και δεν κάνει διακοπές. Όμως, ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ. 

«Η προσωπική μου κατανάλωση δεν είναι υψηλή. Η μοναδική εξαίρεση είναι το αεροπλάνο, όμως εάν δεν το χρησιμοποιώ, τότε έχω λιγότερες ώρες ελεύθερες για να δουλέψω», εξήγησε. Παραδέχθηκε, όμως, ότι το ύψος της περιουσίας του είναι «τρελό». 

Τον Μάιο του 2020, ο Elon Musk είχε γράψει στο Twitter για την πρόθεσή του να πουλήσει όλα του τα υπάρχοντα και να μην έχει σπίτι. Τον Αύγουστο του 2021, το Business Insider είχε γράψει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζει σε ένα μικροσκοπικό προκάτ σπίτι 50.000 δολαρίων, το οποίο νοικιάζει από την SpaceX.

Και η Grimes, η κατά καιρούς σύντροφος του, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, είπε πρόσφατα στο Vanity Fair ότι ο Musk ζει κάποιες φορές «κάτω από το όριο της φτώχειας». Ακόμα και όταν διαπίστωσαν ότι το στρώμα τους είχε μία τρύπα στην δική της πλευρά, εκείνος αρνήθηκε να αγοράσει καινούργιο, αλλά της είπε να φέρει ένα από το σπίτι της. 

Το 2015, ο συνιδρυτής και τότε CEO της Google, Larry Page, είχε πει ότι κάποιες φορές, όταν ο Musk επισκεπτόταν την Silicon Valley, του έστελνε email στο οποίο έγραφε: «Δεν ξέρω που να μείνω απόψε. Μπορώ να έρθω σε ‘σένα;». 

Πάντως, όταν ο Anderson ρώτησε τον Musk εάν τον επηρεάζουν τα σχόλια όσων λένε ότι αυτός και οι άλλοι δισεκατομμυριούχοι είναι υπερβολικά πλούσιοι, εκείνος απάντησε ότι δεν τον πειράζουν. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Elon Musk: Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ζει «κάτω από το όριο της φτώχειας»

Elon Musk: Και όμως, δεν έχει χρήματα για να αγοράσει το Twitter – Πού θα τα βρει

Το κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων: Ποιος θα είναι ο πρώτος και ποιος θα μπει μόλις στα 42 του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News