Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 22:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Η επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι «η μητέρα όλων των μαχών»

Ιταλία: Η επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι «η μητέρα όλων των μαχών»

Ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, αναφέρθηκε σήμερα για μια ακόμη φορά στις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία και στην ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.

«Η εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί και είναι δύσκολο, επίσης, να την ανεχθούμε. Θα αποκτήσουμε εναλλακτικές προμήθειες», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

«Την ερχόμενη εβδομάδα η Ιταλία θα υπογράψει καινούρια συμβόλαια παροχής φυσικού αερίου», εξήγησε. «Το να μπορέσει να θεσπιστεί μια ανώτατη ευρωπαϊκή τιμή για το φυσικό αέριο είναι η “μητέρα όλων των μαχών”» είπε, χαρακτηριστικά, ο Τσινγκολάνι. Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει την αναγκαία ισχύ, για να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο.

Ο υπουργός είπε ότι η χώρα του αναμένεται να εξασφαλίσει επιπλέον 10 δισ.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από αγωγούς σε Αλγερία, Λιβύη και Αζερμπαϊτζάν. Η ποσότητα μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισ.κυβικά μέτρα όταν η ροή φυσικού αερίου θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία το 2024. 

Ο Τύπος υπογραμμίζει ότι η Ιταλία έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Αλγερία, τη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ για την διαφοροποίηση των εισαγωγών φυσικού αερίου.

 

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΛΙθουανία: Η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Σλοβακία για ρωσικό φυσικό αέριο: Θα πληρώσουμε σε ρούβλια, αν χρειαστεί

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News