Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 23:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JPMorgan: Ανέλαβε τη διαχείρηση των πληρωμών των ρωσικών ομολόγων και έστειλε τα χρήματα στη Citi

JPMorgan: Ανέλαβε τη διαχείρηση των πληρωμών των ρωσικών ομολόγων και έστειλε τα χρήματα στη Citi

«Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να απομακρύνει μία τεχνική στάση πληρωμών αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αβεβαιότητα ως προς το εταιρικό χρέος, καθώς μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις έχουν δοθεί περιθώρια για κινήσεις», αναφέρει ο Κάαν Ναζλί, διαχειριστής κεφαλαίου της Neuberger Berman. 

Russian 1-year credit default swaps drop on payment optimism
  

H Citigroup είναι η αρμόδια για τις πληρωμές σε 48 ομόλογα που συνδέονται με ρωσικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ορισμένες από τις επιχειρήσεις αυτές, μεταξύ των οποίων MMC Norilsk Nickel και Gazprom, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις πληρωμές κουπονιών τις τελευταίες ημέρες. 

Δεν είχαν όμως όλες την ίδια τύχη. Για παράδειγμα, η Citigroup μπλόκαρε αυτή την εβδομάδα έντοκη πληρωμή ύψους 19,25 εκατ.δολαρίων από την ρωσική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων EuroChem Group, σύμφωνα με πηγή. Επίσης, η εταιρεία χάλυβα και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων Severstal προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η Citigroup μπορεί να μην καταφέρει να διαχειριστεί έντοκη πληρωμή της ύψους 12,6 εκατ.δολαρίων σε ομόλογα δολαρίου. 

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι έχει στείλει εντολή για έντοκες πληρωμές ύψους 117 εκατ.δολαρίων στις 14 Μαρτίου σε τράπεζα την οποία όμως δεν αποκάλυψε. Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι πρώτα θα προσπαθήσει να κάνει τις πληρωμές σε δολάρια και εν συνεχεία θα χρησιμοποιήσει ρούβλι εάν η προσπάθεια αποτύχει. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ του default για την Ρωσία: Θέλει να πληρώσει, μπορεί όμως;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News