Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 17:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πολεμικό ομόλογο εκδίδει η Ουκρανία

Για τη χρηματοδότηση του πολέμου

Νέο πολεμικό ομόλογο εκδίδει η Ουκρανία

Σε νέα έκδοση κρατικού πολεμικού ομολόγου αναμένεται να προχωρήσει η Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, με στόχο την περαιτέρω χρηματοδότηση του στρατού και της αντίστασης στη ρωσική εισβολή. 

Η δημοπρασία αναμένεται να λάβει χώρα την Τρίτη, μέσω της έκδοσης μονοετούς ομολόγου. 

Πολεμικό ομόλογο εξέδωσε κι αυτή την εβδομάδα, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 277 εκατ. δολάρια σε τοπικό νόμισμα, με το επιτόκιο να καθορίζεται στο 11%.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικό υλικό, όπως ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, κρεβάτια νοσοκομείων κ.α. Παράλληλα, θα χρηματοδοτήσουν την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων, κρανών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λάπτοπ κ.α. 

Τα πολεμικά ομόλογα έχουν τα χαρακτηριστικά των κανονικών ομολόγων, τα οποία εκδίδονται σε περιόδους ειρήνης, και αποτελούν ένα από τα μέτρα συγκέντρωσης χρημάτων για τη στήριξη αμάχων και στρατιωτών. 

Ας σημειωθεί ότι, όπως και στην προηγούμενη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών θα κόψει τη διαδικτυακή πρόσβαση από το εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι κυβερνοεπιθέσεις. 

Κάτι το οποίο βέβαια, καθιστά δυσκολότερο για τους επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες της δημοπρασίας. 

Πέραν των ομολόγων, η Ουκρανία προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα και μέσω δωρεών σε ψηφιακά πορτοφόλια, όπου μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 50 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το πολεμικό «μαξιλάρι» της Ρωσίας που μεγάλωνε επί δύο δεκαετίες

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Η ερώτηση του μισού τρισ. δολαρίων: Θα χρεοκοπήσει η Ρωσία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News