Business & Finance Πέμπτη 17/03/2022, 19:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Maserati: «Στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για την ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία

Maserati: «Στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για την ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία

Στην ηλεκτρική τους εκδοχή θα κυκλοφορήσουν όλα τα μοντέλα της Maserati μέχρι το 2025, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείς Davide Grasso, ο οποίος επίσης αποκάλυψε τα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας για σταδιακή κατάργηση των μηχανών εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030.

«Ο καταναλωτής αποφασίζει», δήλωσε ερωτώμενος για την ακριβή προθεσμία κατάργησης των συγκεκριμένων μηχανών. «Από σήμερα, το σχέδιο είναι να προσφέρουμε μόνο μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποτελούν μέρος της σειράς Maserati Folgore, που θα περιλαμβάνει νέο ηλεκτρικό GranTurismo, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, και ένα καινούργιο Grecale SUV, το οποίο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά την επόμενη εβδομάδα. Το τελευταίο μάλιστα επρόκειτο να κυκλοφορήσει πριν από περίπου έξι μήνες, ωστόσο καθυστέρησε λόγω της έλλειψης ημιαγωγών στην παγκόσμια αγορά.

Τρία ακόμη μοντέλα, το supercar MC20, το Levante SUV και το σπορ σεντάν Quattroporte προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν το 2025 σε πλήρως ηλεκτρική εκδοχή.

Σημειώνεται πως η Maserati που λειτουργεί 107 χρόνια επιχειρεί τον τελευταίο καιρό να πραγματοποιήσει στροφή στην στρατηγική της προκειμένου να προσελκύσει αφενός γυναίκες στον καταναλωτικό της κύκλο, αφετέρου νέους πελάτες. Εν τω μεταξύ η μητρική της, Stellantis, που σχηματίστηκε το 2021 συγχωνεύοντας 14 μάρκες αυτοκινήτων αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις ημιαγωγών, καθώς και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της πανδημίας. Στην αρχή του μήνα, ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να περικόψει τα κόστη και να επιταχύνει την προσπάθειες δημιουργίας ενός ηλεκτρικού στόλου, προκειμένου να διατηρήσει σε ικανοποιητικά επίπεδα την κερδοφορία της.

Στο πλαισιο αυτό μετέτρεψε τον περασμένο Οκτώβριο ένα ιστορικό εργοστάσιο στο Τορίνο σε επίκεντρο ηλεκτρικών οχημάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Aston Martin: «Το κύκνειο άσμα» μοντέλου με κινητήρα ορυκτών καυσίμων

Tesla: Δεύτερη αύξηση τιμών στα αυτοκίνητα μέσα σε μια εβδομάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News