Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 18:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία νέα εργοστάσια ανοίγει η Hermès – Εκρηκτική η ζήτηση για τις πανάκριβες Birkin και Kelly

Τρία νέα εργοστάσια ανοίγει η Hermès – Εκρηκτική η ζήτηση για τις πανάκριβες Birkin και Kelly

Στην ανέγερση τριών νέων εργοστασίων προχωρά η Hermès μετά την εκρηκτική ζήτηση για τις τσάντες Birkin και Kelly. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργοστάσια θα ανεγερθούν πριν το 2024 με σκοπό την αύξηση και την επιτάχυνση της παραγωγής των τσαντών, το κόστος των οποίων ξεκινά από περίπου 7.500 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως και τα 50.000 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος ή το δέρμα.

Η Hermès δήλωσε ότι απασχολεί τουλάχιστον 4.300 εργάτες που εξειδικεύονται στα δερμάτινα είδη, ενώ όπως σημειώσε προσλαβάνει τουλάχιστον 400 ειδικούς κάθε χρόνο. Επίσης, η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα και μία ειδική σχολή για εκπαίδευση περισσότερων στην τέχνη της παραγωγής τσαντών.

Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση για τις τσάντες, η οποία εκτοξεύθηκε κατά την πανδημία, αφού οι ευνοϊκές συνθήκες στα χρηματιστήρια αύξησαν το διαθέσιμο εισόδημα των πλουσίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τσάντες της Hermès έχουν γίνει απαραίτητα κομμάτια για την ντουλάπα πολλών διασημοτήτων, μεταξύ αυτών η Βικτόρια Μπέκαμ, η Κέιτι Χολμς και η Ρίτα Όρα. Ορισμένοι μάλιστα έχουν συλλογή με εκατοντάδες τσάντες της Hermès.

Μερικές εξαιρετικά σπάνιες τσάντες Kelly και Birkin έχουν πωληθεί σε δημοπρασίες έναντι αστρονομικών ποσών. Η ακριβότερη τσάντα που έχει πλειοδοτηθεί ποτέ είναι η Humalaya Birkin, η οποία στην εκδοχή με τα διαμάντα πωλήθηκε το 2017 έναντι 400.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Τρία νέα εργοστάσια ανοίγει η Hermès – Εκρηκτική η ζήτηση για τις πανάκριβες Birkin και Kelly-1

*H Himalaya Birkin (φωτ. Sotheby’s)

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Chateau Miraval: Το «πικρό» κρασί που φέρνει στα μαχαίρια Brad Pitt και Angelina Jolie

Louis Vuitton: Γιατί αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS