Business & Finance Τρίτη 22/02/2022, 19:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Louis Vuitton: Δύο νέα εργοστάσια στη Γαλλία – Βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση

Louis Vuitton: Δύο νέα εργοστάσια στη Γαλλία – Βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση

Επιταχύνει την παραγωγή των προϊόντων της η Louis Vuitton, η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο νέων εργοστασίων εντός της Γαλλίας. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης μάρκας πολυτελείας στον κόσμο, ο Bernard Arnault, «βρισκόμαστε – ελπίζω – στο τέλος μίας οικονομικής κρίσης, ελπίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει μία γεωπολιτική κρίση – αλλά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στην κρίση, βγαίνοντας σε ισχυρότερη θέση».

Ο ίδιος σημείωσε σήμερα ότι τα δύο νέα εργοστάσια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν πριν το τέλος του έτους.

Η εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για τον ευρωπαϊκό κλάδο μόδας και αξεσουάρ πυροδότησε την αύξηση των πωλήσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον σχετικό τομέα. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, η βιομηχανία της μόδας και της πολυτέλειας έχει διογκωθεί σε τεράστιο βαθμό, ώστε πέρυσι κατέστη ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας.

Όπως σημείωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, Michael Burke, η εταιρεία πούλησε «περισσότερα μπαούλα σε σχέση με κάθε άλλο έτος τον 19ο αιώνα», αναφερόμενος στα εμβληματικά μπαούλα που φέρουν το σήμα της Louis Vuitton.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Louis Vuitton έχει μονάδες παραγωγής εκτός Γαλλίας στην Καλιφόρνια, στο Τέξας, αλλά και στην Ιταλία και την Ισπανία.

Μία πιθανή εξήγηση για την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στον κλάδο της πολυτέλειας, είναι η άνοδος των χρηματιστηρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που ουσιαστικά αύξησε με τη σειρά του το διαθέσιμο εισόδημα των πλουσίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Louis Vuitton: Γιατί αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της

Τρία νέα εργοστάσια ανοίγει η Hermès – Εκρηκτική η ζήτηση για τις πανάκριβες Birkin και Kelly

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS