Business & Finance Πέμπτη 10/03/2022, 20:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος (μεγαλύτερος) γύρος απολύσεων από την εταιρεία που έδιωξε 900 άτομα μέσω zoom

Νέος (μεγαλύτερος) γύρος απολύσεων από την εταιρεία που έδιωξε 900 άτομα μέσω zoom

Σε απόλυση τουλάχιστον του ενός τρίτου του ανθρωπίνου δυναμικού προχώρησε η εταιρεία στεγαστικών δανείων Better.com, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό διότι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο διευθύνων σύμβουλός της απέλυσε 900 άτομα σε zoom διάρκειας 3 λεπτών.

Η εταιρεία, που μέχρι πρότινος απασχολούσε περίπου 9.000 άτομα στις ΗΠΑ και την Ινδία, προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα προχωρά σε μαζικές απολύσεις. Συγκεκριμένα, περίπου 3.000 εργαζόμενοι της Better.com απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ορισμένοι ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής στην οποία φαίνονται οι μισθοί τους.

Όπως μετέδωσε το TechCrunch, η Better.com πίστωσε κατά λάθος την αποζημίωση απόλυσης νωρίτερα από την ημερομηνία που θα γινόταν η επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα, φαίνεται πως όταν τα στελέχη της εταιρείας αντιλήφθηκαν το λάθος τους διέγραψαν την ειδοποίηση από τους λογαριασμούς ορισμένων εργαζομένων στην εφαρμογή.

«Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε το δύσκολο βήμα να βελτιστοποιήσουμε την δραστηριοποίησή μας περαιτέρω και να μειώσουμε το εργατικό μας δυναμικό στις ΗΠΑ και στην Ινδία σε σημαντικό βαθμό», αναφέρεται στο email που ακολουθησε το λάθος στην εφαρμογή πληρωμών. Αναφέρεται στην δύσκολη κατάσταση της εταιρείας λόγω των διακυμάνσεων στην αγορά ακινήτων και την προοπτική αύξησης του επιτοκίου δανεισμού από την Fed μέσα στο μήνα.

To zoom του Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Better, Vishal Garg, κάλεσε το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε κλήση μέσω Zoom. «Εάν βρίσκεστε σε αυτή την κλήση, είστε μέρος του άτυχου γκρουπ που απολύεται», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Η σύμβασή σας τελειώνει εδώ, με άμεση ισχύ», είχε σημειώσει.

Ο Ινδο-αμερικανός επιχειρηματίας επικαλέστηκε ως λόγο απόλυσης τη μειωμένη αποδοτικότητα και τη μειωμένη παραγωγικότητα τους. 

Αμέσως μετά το περιστατικό, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, ο Gang έφυγε σε άδεια, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μία ανεξάρτητη εταιρεία προκειμένου να κάνει αξιολόγηση σχετικά με το είδος της ηγεσίας που ακολουθείται, καθώς και το εργασιακό περιβάλλον. Οι συστάσεις «θα ληφθούν υπόψιν για την ανέγερση μίας μακροχρόνιας βιώσιμης και θετικής κουλτούρας στην Better», είχε ανακοινώσει στην αρχή του έτους η εταιρεία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε ο CEO που απέλυσε 900 άτομα σε 3 λεπτά

Better.com: Συγγνώμη από τον CEO για τις 900 απολύσεις μέσω Zoom

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News