Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 21:03
BUSINESS & FINANCE

Επέστρεψε ο CEO που απέλυσε 900 άτομα σε 3 λεπτά

Επέστρεψε ο CEO που απέλυσε 900 άτομα σε 3 λεπτά

Στα καθήκοντά του επέστρεψε ο CEO της Better.com, ο οποίος απέλυσε 900 εργαζομένους του λιγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Σε σχετική επιστολή από το δ.σ. της εταιρείας προς τους υπαλλήλους της Better.com αναφέρεται ότι ο Vishal Garg αξιοποίησε την άδειά του για να «σκεφτεί τον τρόπο ηγεσίας του, να επανασυνδεθεί με τις αξίες που καθιστούν σπουδαία την Better και να συνεργαστεί στενά με έναν σύμβουλο».

Παράλληλα, στην επιστολή αναφέρεται ότι από το τραγικό συμβάν, υπήρξε αξιολόγηση του επαγγελματικού περιβάλλοντος από μία δικηγορική εταιρεία. Ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης, η εταιρεία έκδοσης ψηφιακών υποθηκών θα εφαρμόσει ορισμένες αλλαγές. Μεταξύ αυτών η πρόσληψη περισσότερων μάνατζερ, καθώς και ενός επικεφαλής για το τμήμα εργατικού δυναμικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Garg κάλεσε το 9% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Better.com σε κλήση μέσω Zoom. «Εάν βρίσκεστε σε αυτή την κλήση, είστε μέρος του άτυχου γκρουπ που απολύεται», είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Η σύμβασή σας τελειώνει εδώ, με άμεση ισχύ», είχε σημειώσει.

Ο Ινδο-αμερικανός επιχειρηματίας επικαλέστηκε ως λόγο απόλυσης τη μειωμένη αποδοτικότητα και τη μειωμένη παραγωγικότητα τους. 

Αμέσως μετά το περιστατικό, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, ο Gang έφυγε σε άδεια, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει μία ανεξάρτητη εταιρεία προκειμένου να κάνει αξιολόγηση σχετικά με το είδος της ηγεσίας που ακολουθείται, καθώς και το εργασιακό περιβάλλον. Οι συστάσεις «θα ληφθούν υπόψιν για την ανέγερση μίας μακροχρόνιας βιώσιμης και θετικής κουλτούρας στην Better», είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

O CEO που απέλυσε 900 εργαζόμενους σε μία κλήση Zoom τριών λεπτών (βίντεο)

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News