Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 16:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο μεγαλύτερος φόβος των CEOs προκαλεί… έκπληξη

Ο μεγαλύτερος φόβος των CEOs προκαλεί… έκπληξη

Να μην απολυθούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των διευθυνόντων συμβούλων (CEO) για το 2022, όπως προκύπτει από παγκόσμια έρευνα, η οποία παρουσιάζεται στο πρακτορείο Bloomberg. 

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 72% των CEOs ανησυχεί για τον κίνδυνο να χάσει τη θέση εργασίας του, παραπέμποντας στις αναταράξεις και τους κλυδωνισμούς στο επιχειρηματικό τοπίο. 

Άλλωστε, την ίδια ώρα, το 94% παραδέχεται ότι το ισχύον εταιρικό μοντέλο χρήζει αναδιάρθρωσης μέσα στα επόμενα τρία έτη, ως απόρροια όλων αυτών των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας. 

«Οι αναταράξεις, όπως συμβαίνει στις αλυσίδες εφοδιασμού και στην αγορά εργασίας, κλιμακώνονται ταυτόχρονα» εξηγεί ο Simon Freakley, διευθύνων σύμβουλος στη συμβουλευτική εταιρεία Alix Partners.  

«Συνειδητοποιούμε ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία λειτουργούσαν επί σειρά ετών, τώρα δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό» σπεύδει να συμπληρώσει ο αναλυτής.

Η ανησυχία είναι έτι μεγαλύτερη, ιδίως ανάμεσα στους CEOs των δημόσιων επιχειρήσεων, με τον φόβο περί άμεσης απόλυσης να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη τις απαντήσεις 3.000 διευθυνόντων συμβούλων από 10 διαφορετικούς κλάδους σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία – Ειρηνικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού απουσιάζει από το top-10 των ανησυχιών, καθώς μόλις το 3% εκφράζει φόβους για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης. 

Πάντως, μέχρι στιγμής, ο φόβος της απόλυσης δεν φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι απολύσεις ή αντικαταστάσεις CEOs αυξήθηκαν μόλις κατά 1,1% στις ΗΠΑ το 11μηνο του 2021. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μετοχή που έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε ράλι 7.000% μέσα στο 2021

JP Morgan: Το χρηματιστηριακό ράλι δεν κινδυνεύει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News