Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 14:50
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Το χρηματιστηριακό ράλι δεν κινδυνεύει

JP Morgan: Το χρηματιστηριακό ράλι δεν κινδυνεύει

Το ράλι που έφερε τη Wall Street στο ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο δεν θα τελειώσει σύντομα, πιστεύει η JP Morgan.

«Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για ένα μεγάλο sell-off αυτή τη στιγμή», αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές του οίκου, επικαλούμενοι τις ήδη χαμηλές τοποθετήσεις των επενδυτών και τις επαναγορές μετοχών που διαμορφώνονται σε ρεκόρ. «Οι τοποθετήσεις των επενδυτών είναι υπερβολικά bearish. Η αγορά έχει αντιδράσει υπερβολικά στην αυστηρότητα των κεντρικών τραπεζών και το απαισιόδοξο αφήγημα γύρω από την Όμικρον».

Ενώ ο S&P 500 άγγιξε νέο ιστορικό-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, το ράλι οφείλεται  όλο και περισσότερο σε μία μικρή ομάδα από μετοχές πολύ υψηλής κεφαλαιοποίησης, κάτι που θυμίζει την τεχνολογική φούσκα των αρχών του αιώνα.

JP Morgan: Το χρηματιστηριακό ράλι δεν κινδυνεύει-1

Με την ανάκαμψη μετά τα lockdowns να έχει πλέον περάσει το αποκορύφωμά της, κάποιοι διαχειριστές κεφαλαίων προειδοποιούν ότι το επόμενο στάδιο του κύκλου είναι η διόρθωση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις αίρουν τα μέτρα στήριξης, για να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Όμως για τους αναλυτές της JP Morgan, η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε λίγες μετοχές αποτελεί ένδειξη της υπερβολικής επιφυλακτικότητας, όχι ενός επερχόμενου sell-off. Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν τα mega caps σαν ασφαλή καταφύγια, σαν «ψευδο-ομόλογα», όπως επισημαίνει ο οίκος.

Η αισιόδοξη στάση της JP Morgan βρίσκει σύμφωνους τους αναλυτές της Goldman Sachs, που επίσης έχουν εκφράσει την άποψη ότι η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε λίγες μετοχές δεν «δείχνει» διόρθωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από JP Morgan

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News