Business & Finance Τετάρτη 2/03/2022, 20:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεκόπη το ράλι του Bitcoin – Ανησυχίες για νέες κυρώσεις

Διεκόπη το ράλι του Bitcoin – Ανησυχίες για νέες κυρώσεις

Οι ανησυχίες περί κυρώσεων στην ρωσική αγορά κρυπτονομισμάτων επιβράδυνε το ράλι που σημείωνε το Bitcoin το τελευταίο διήμερο. Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσίασε μεγάλη διακύμανση σήμερα, ενώ το Bitcoin έφτασε στο μέγιστο των περίπου 45.000 δολαρίων στα περίπου 43.827 δολάρια.

Δεδομένης της αύξησης των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα που συνδέονται με το ρωσικό ρούβλι, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της G7 εξετάζουν το ενδεχόμενο περιορισμού της πρόσβασης των Ρώσων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Όπως σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, σε σημερινή του συνέντευξη, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα, προκειμένου να παρακάμψουν τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης.

Αντιδράσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε νωρίτερα μέσα στη μέρα ότι η εταιρεία του «δεν είναι σε θέση να επιβάλει κυρώσεις σε ολόκληρους πληθυσμούς», ωστόσο τόνισε ότι η πλατφόρμα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε όγκο συναλλαγών για κρυπτονομίσματα παγκοσμίως, ακολουθεί πολύ αυστηρά τη λίστα των διεθνών κυρώσεων προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ιδίως Ρώσους πολιτικούς.

Σύμφωνα βέβαια με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείες forex LMAX Group, Ντέιβιντ Μέρσερ, η αγορά κρυπτονομισμάτων δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προσελκύει τέτοια προσοχή από ρυθμιστικές αρχές. Οι τελευταίες ουσιαστικά αμφιβάλλουν για τον ρόλο που παίζουν τα κρυπτονομίσματα στην παράκαμψη των κυρώσεων από τους Ρώσους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Guardian

Διαβάστε επίσης:

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Τρίτη ημέρα sell off για το ρούβλι – Πρώτη φορά από το 1998 τόσες ημέρες κλειστό το Χρηματιστήριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News