Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 16:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αποκλιμάκωση στο ρωσο – ουκρανικό «σηκώνει» τα cryptos: Άνω των 44.000 δολ. το Bitcoin

Η αποκλιμάκωση στο ρωσο – ουκρανικό «σηκώνει» τα cryptos: Άνω των 44.000 δολ. το Bitcoin

Ανέκτησε δυναμική το Bitcoin ξεπερνώντας τα 44.000 δολάρια, εν μέσω της ελαφράς αποκλιμάκωσης των εντάσεων στο ρωσο ουκρανικό σύνορο. Οι επενδυτές με ανανεωμένη όρεξη για ρίσκο, ανέβασαν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατά 3,87% σήμερα στα περίπου 44.394 δολάρια.

Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum που εκτινάχθηκε στα 3.132 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 5,87% και το Solana που ανεβαίνει στα 102,37 δολάρια (+5,4%).

Η ανακοίνωση περί μερικής απόσυρσης ρωσικών στρατευμάτων ανακούφισε τα χρηματιστήρια και τον επενδυτικό κόσμο, τα οποία την τελευταία εβδομάδα κατέγραφαν σοβαρές απώλειες. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, υπό την σκιά μίας ενδεχόμενης εισβολής στην Ουκρανία, το Bitcoin υποχώρησε κατά 2,7%.

Γενικά, όπως φάνηκε και μετά τη βουτιά στην μετοχή της Meta, η αγορά κρυπτονομισμάτων ακολουθεί χονδρικά τις κινήσεις στα χρηματιστήρια και ιδίως τις διακυμάνσεις στις τεχνολογικές μετοχές, αφού εντάσσονται και τα δύο στην κατηγορία των επενδύσεων που ενέχουν ρίσκο.

«Το επίπεδο της γεωπολιτικής έντασης που υπήχε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες φαίνεται αυτή τη στιγμή να υποχωρεί και συνεπώς υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι ο κόσμος επιστρέφει στην αναζήτηση ευκαιριών», δηλώνει ο Kenny Polcari, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Kace Capital Advisors.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η νέα γενιά εκατομμυριούχων από τα crypto

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι απατεώνων που ξέπλενε Bitcoin

NFTs: Το «outsider» που κέρδισε τα ψηφιακά marketplace το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News