Business & Finance Δευτέρα 28/02/2022, 19:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FIFA, UEFA: Εκτός διοργανώσεων η ρωσική εθνική ομάδα και οι σύλλογοι

FIFA, UEFA: Εκτός διοργανώσεων η ρωσική εθνική ομάδα και οι σύλλογοι

Η FIFA και η UEFA έθεσαν εκτός όλους τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις τους. Όπως σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή θα ισχύει μέχρι νεωτέρας.

«Οι αποφάσεις εγκρίθηκαν από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα», ανέφερε η FIFA σε ανακοίνωσή της.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που έχουν πληγεί στην Ουκρανία. Και οι δύο πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η UEFA τερμάτισε τη συνεργασία της με τη Ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom σε όλες τις διοργανώσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση τίθεται σε ισχύ αμέσως και καλύπτει κάθε υφιστάμενη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των UEFA Champions League, τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων της UEFA και το UEFA EURO 2024.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πόσο επηρεάζει τις παγκόσμιες συναλλαγές ο αποκλεισμός από το Swift;

Αεροπορικό εμπάργκο στη Ρωσία από την Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News