Business & Finance Τετάρτη 23/02/2022, 18:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετάνιωσες μετά την παραίτηση; 5 πράγματα που οφείλεις να σκεφτείς

Μετάνιωσες μετά την παραίτηση; 5 πράγματα που οφείλεις να σκεφτείς

Δεν υπάρχει κανένα στίγμα σε όποιον σκέφτεται να επιστρέψει στην παλιά του δουλειά, τονίζει μιλώντας στο CNBC ο Gary Burnison, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Korn Ferry. Ωστόσο πρέπει κανείς να ανλογιστεί πέντε πράγματα προτού σκεφτεί να επιστρέψει στην παλιά του δουλειά:

1. Σχέσεις

Πρέπει να σκεφτείτε πώς φερθήκατε τις τελευταίες ημέρες στη δουλειά. Πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι όταν ανακοινώσατε ότι θα φύγετε; Εάν ξεσπάσατε φεύγοντας, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψετε. Επίσης, εάν δεν είχατε χτίσει ισχυρές σχέσεις, τότε ίσως είναι πιο δύσκολο να επιτρέψετε με άνεση στον παλιό σας ρόλο.

2. Λόγος παραίτησης

Υπάρχει σίγουρα κάποιος λόγος για τον οποίο παραιτηθήκατε. Ήταν επειδή δεν συνεργαζόσαστε καλά με την ομάδα σας; Εάν ναι, θα έχει αλλάξει κάτι τώρα; Να διασφαλίσετε ότι δεν βάζετε τα θεμέλια για να ξανασυμβεί η ίδια κατάσταση.

Φύγατε επειδή δεν πέρνατε αρκετά χρήματα; Ο Burnison προειδοποιεί όποιον θέλει να παραιτηθεί ότι θα πρέπει να σκεφτεί και τα μη χρηματικά προνόμια που αφήνει φεύγοντας. Ναι, τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά. Αλλά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ορισμένες έρευνες δείχνουν πως η επαγγελματική ικανοποίηση δεν συνδέεται μόνο με τα χρήματα. Αντιθέτως, η πλειονότητα δηλώνει πως είναι πιο σημαντικός παράγοντας το να κάνει κανείς ουσιαστική δουλειά, να χτίζει ουσιαστικές σχέσεις και να έχει ευκαιρίες να εξελιχθεί.

3. Εξέλιξη

Εάν δεν νιώθατε ότι εξελίσσατε τις δεξιότητές σας, τότε γιατί να επιστρέψετε; Ο Burnison τονίζει πως δεν αξίζει κανείς να επιστρέψει σε μία θέση που θα είναι ακριβώς η ίδια και ειδικά εάν δεν του προκαλούσε πλήξη.

4. Αφεντικό

Ο Burnison επισημαίνει πως ο προϊστάμενός μας έχει τη μεγαλύτερη επιρροή σε σχέση με κάθε άλλον από το επαγγελματικό περιβάλλον όσον αφορά την εξέλιξή μας. Είναι θέμα προσωπικότητας: ο ίδιος μπορεί να ανακαλέσει 4 ρόλους που ανέλαβε ακριβώς διότι ήθελε να δουλέψει με συγκεκριμένο πρόσωπο. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δουλεύεις για κάποιον που σε συγχαίρει, επενδύει στην επιτυχία σου και σου δίνει άπλετο περιθώριο να εξελιχθείς», τονίζει ο ίδιος.

5. Plan B

Τέλος, εάν η παλιά σας θέση έχει ήδη καλυφθεί, εάν χαλάσατε τις σχέσεις σας με συναδέλφους, εάν δεν παρατηρούσατε κάποια εξέλιξη ή εάν ο προϊστάμενός σας δεν ήταν καλός, σε κάθε περίπτωση ο Burnison σας συμβουλεύει να μην παραιτηθείτε από τη δουλειά που έχετε τώρα, ελπιζοντας ότι θα πάρετε την παλιά.

«Κάντε ένα Plan B και ακολουθήστε το» σημειώνει ο ίδιος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Eταιρεία δίνει συμβουλές για το πώς οι εργαζόμενοι θα βρουν… αλλού δουλειά

Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News