Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 09:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε το iPhone χωρίς να βγάλετε τη μάσκα

Τώρα θα μπορείτε να ξεκλειδώνετε το iPhone χωρίς να βγάλετε τη μάσκα

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοχοι iPhone από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία και τώρα η Apple έδωσε λύση. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό του χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου και χωρίς να χρειαστεί να βγάλει τη μάσκα του.

Η αλλαγή στο Face ID θα γίνει με το νέο update του λειτουργικού της εταιρείας, του iOS 15.4, που θα κυκλοφορήσει το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.  

Το 3-D σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017, με το νέο –τότε- iPhone X. Όμως, έγινε «πονοκέφαλος» για την Apple με το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς οι χρήστες ήταν αναγκασμένοι να βγάλουν τη μάσκα τους για να ξεκλειδώσουν το κινητό τους.

Μία προσωρινή λύση για κάποιους ήρθε πέρυσι, όταν ένα update του λογισμικού επέτρεψε στους χρήστες του Apple Watch να αποκτήσουν πρόσβαση στο κινητό τους ακόμα και όταν φορούν μάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Η Apple σχεδιάζει επίσης την παρουσίαση ενός νέου, χαμηλού κόστους iPhone στις αρχές Μαρτίου αλλά και ενός αναβαθμισμένου iPad.

Θα ακολουθήσει, αργότερα μέσα στον χρόνο, η κυκλοφορία νέων iMac και Mac Pro υπολογιστών, ενός ανασχεδιασμένου MacBook Air, ενός φθηνότερου MacBook Pro, τριών Apple Watches, του iPhone 14 και νέων AirPods.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Έως τώρα χρησιμοποιούσατε το iPhone λάθος: Οι συμβουλές της Apple

Εάν χρησιμοποιείτε AirPods πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Apple: Πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του ένα χαλασμένο iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News