Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 08:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του ένα χαλασμένο iPhone

Οι πελάτες της κέρδισαν επιτέλους το περίφημο «δικαίωμα της επισκευής»

Apple: Πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του ένα χαλασμένο iPhone

Τη δυνατότητα να επισκευάσουν μόνοι τους τα χαλασμένα iPhones και Mac τους θα δώσει για πρώτη φορά στους πελάτες της η Apple. Η κίνηση έρχεται έπειτα από έντονες πιέσεις που δέχεται εδώ και χρόνια η εταιρεία, για το γεγονός ότι τα προϊόντα της μπορούν να επισκευαστούν μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα. 

Το νέο πρόγραμμα των self-service επισκευών θα επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν εξαρτήματα για να φτιάξουν μόνοι τους τις συσκευές τους, χρησιμοποιώντας οδηγίες που θα έχει αναρτημένες η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το iPhone, καθώς η Apple αρχικά θα μπορεί να στείλει εξαρτήματα και εργαλεία στους πελάτες που έχουν χαλασμένες συσκευές, για να αντικαταστήσουν την οθόνη, την μπαταρία ή την κάμερα. Στην πορεία, στο πρόγραμμα θα προστεθούν και άλλα εξαρτήματα, με στόχο αυτά να ξεπεράσουν τα 200. 

Αρχικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα iPhone 12 και iPhone 13, αλλά θα επεκταθεί στους υπολογιστές Mac που χρησιμοποιούν το νέο τσιπ Μ1. 

Οι τιμές των εξαρτημάτων θα γίνουν γνωστές με την έναρξη του προγράμματος, το 2022, όμως η εταιρεία λέει ότι θα είναι οι ίδιες με εκείνες που πληρώνουν οι ανεξάρτητες εταιρείες επισκευών. 

Αρχικά, το πρόγραμμα επισκευών θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, αλλά η Apple σχεδιάζει να το επεκτείνει και σε άλλες χώρες, μέσα στο 2022. 

Η Apple έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για το γεγονός ότι κάνει εξαιρετικά δύσκολη την επισκευή των συσκευών της από μη εξουσιοδοτημένα εργαστήρια, αρνούμενη το λεγόμενο «δικαίωμα της επισκευής». Η ίδια η εταιρεία επικαλείται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή τις επιδόσεις των συσκευών της, όταν χρησιμοποιούνται εξαρτήματα τρίτων. 

Εξάλλου, πουλά την συνδρομητική υπηρεσία AppleCare+, μέσω της οποίας προσφέρει χαμηλότερες τιμές στις επισκευές. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Εάν χρησιμοποιείτε AirPods πρέπει να το ξανασκεφτείτε

iPhone: Η εφαρμογή που το μετατρέπει σε «εργαλείο» κατασκοπείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News