Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 18:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ράλι 12% για τη μετοχή της DoorDash – Νέο ρεκόρ στον αριθμό των παραγγελιών

Στα 11,2 δισ. δολ. ο τζίρος του δ' τριμήνου

Ράλι 12% για τη μετοχή της DoorDash – Νέο ρεκόρ στον αριθμό των παραγγελιών

Ράλι της τάξης του 12% εμφανίζει η μετοχή της DoorDash το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενο έτους, συγκεκριμένα, η εταιρεία delivery έλαβε 369 εκατ. παραγγελίες, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με το 2020 αλλά και μεγαλύτερος κατά 4 εκατ. παραγγελίες σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Ο τζίρος δε, ενισχύθηκε κατά 36% και έφθασε τα 11,2 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για κύκλο εργασιών 10,6 δισ. δολαρίων. 

Τα καθαρά έσοδα, παράλληλα, καθορίστηκαν σε 1,3 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να επωφελείται σημαντικά από την πανδημία και τους περιορισμούς στην εστίαση. 

Το στοίχημα είναι, επομένως, τι θα γίνει εφεξής, ενόσω τα περιοριστικά μέτρα αίρονται και η καθημερινότητα αρχίζει να επιστρέφει στην προ-πανδημίας εποχή. 

Πάντως, η DoorDash διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει σημάδια επιβράδυνσης στην αγορά, εκτιμώντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης και κερδοφορίας θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News