Business & Finance Τρίτη 15/02/2022, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Louis Vuitton: Γιατί αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της

Louis Vuitton: Γιατί αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της

Τα αυξημένα κόστη στην κατασκευή και στις μεταφορές, αναγκάζουν τη Louis Vuitton να ανεβάσει τις τιμές στα προϊόντα της, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπός της στην Κίνα.

Η θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH και η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, γίνεται έτσι μια από τις πρώτες στο είδος της που προχωράει σε αύξηση των τιμών μέσα στο 2022, προκειμένου να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους της στα ίδια επίπεδα από τη στιγμή που τα κόστη ίπτανται.

Οι αυξήσεις των τιμών τίθενται σε ισχύ από αύριο Τετάρτη στο δίκτυο καταστημάτων σε όλο τον κόσμο και θα αφορούν τα δερμάτινα είδη, τα αξεσουάρ μόδας και τα αρώματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το μέγεθος των αυξήσεων, εκτός του ότι θα διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν.

«Η προσαρμογή των τιμών λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στο κόστος της παραγωγής, στις πρώτες ύλες, στη μεταφορά καθώς και τον πληθωρισμό», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στο Reuters.

Ορισμένοι bloggers στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι η τιμή σε ορισμένα μοντέλα τσαντών όπως τα Capucines και Neverfull θα αυξηθεί κατά 20% ή περισσότερο στην Κίνα, χωρίς να αναφέρουν πηγές.

Η ιστοσελίδα PurseBop, που ειδικεύεται στην αγορά πολυτελών προϊόντων, ανέφερε ότι η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 4% και 18% κατά μέσο όρο.

Στη διάρκεια της πανδημίας, οι εταιρείες ειδών πολυτελείας επωφελήθηκαν από την αυξανόμενη ζήτηση για είδη πολυτελείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Chanel: Γιατί η θρυλική τσάντα της ακρίβυνε τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο

Πώς τα Rolex έγιναν καλύτερη επένδυση από τις μετοχές και τα ακίνητα

Porsche, Hermès και superyachts: Τα golden boys επέστρεψαν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News