Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 15:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλινάρια στο ανεξέλεγκτο τουιτάρισμα του Μασκ ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Χαλινάρια στο ανεξέλεγκτο τουιτάρισμα του Μασκ ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Εκ νέου κλητεύθηκε η Tesla από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ένα θέμα που φαίνεται να επανήλθε στο τραπέζι: το tweet που ανήρτησε ο Έλον Μασκ το 2018 ότι σκεφτόταν να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία.

«Σκέφτομαι να ιδιωτικοποιήσω την εταιρεία στα 420 δολάρια. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση», είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Μασκ.

Συγκεκριμένα, στην κλήτευση που επιδόθηκε τον Νοέμβριο ζητούνταν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες διαχείρισης στην Tesla. Επίσης, ζητούσε από την αυτοκινητοβιομηχανία να συμμορφωθεί με την συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Σεπτέμβριο του 2018. Τότε, η Tesla είχε δεσμευτεί να εποπτεύει τις επικοινωνίες του Μασκ – μεταξύ αυτών και τα tweets.

Η απόφαση ελήφθη αφότου η αμερικανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε κατηγορήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla για απάτη, καθώς ο Μασκ υποστήριζε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιχείρησε να προσφύγει στα δικαστήρια λίγους μήνες αργότερα, όταν ο Μασκ ανήρτησε στο Twitter τα αποτελέσματα της παραγωγής της Tesla χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως έγκριση. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία τον Απρίλιο του 2019 για επαναφορά του προηγούμενου συμβιβασμού, στον οποίο προσέθεσαν και συγκεκριμένα ότι ο Μασκ δεν μπορεί να αναρτά tweets ούτε να επικοινωνεί με άλλον τρόπο γραπτώς χωρίς να λαμβάνει έγκριση από δικηγόρο της εταιρείας.

Δικηγόροι του Μασκ υποστήριξαν πρόσφατα ότι το tweet του Αυγούστου του 2018 ότι σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, ήταν «πλήρως αληθές». Ωστόσο, μέτοχοι της εταιρείας υποστηρίζουν σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση ότι τα tweets του Μασκ τους κόστισαν δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

To tweet του Έλον Μασκ στα αρχαία ελληνικά

Ο 19χρονος που παρακολουθεί Musk, Bezos και Gates: Πανέξυπνος επιχειρηματίας ή εκβιαστής;

Πίτερ Διαμαντής: Ο Έλληνας φίλος του Elon Musk εξηγεί γιατί έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου

Πού είναι σήμερα ο Starman; Θα πέσει στη γη το Tesla του Elon Musk;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News