Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 16:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιατρικές εξετάσεις στο σπίτι; Το next big thing της ιατρικής

Ιατρικές εξετάσεις στο σπίτι; Το next big thing της ιατρικής

Το «next big thing» της ιατρικής φαίνεται ότι αποτελεί ο κατ’ οίκον διαγνωστικός έλεγχος, ξεπερνώντας σε τζίρο τόσο τα τεστ κορωνοϊού όσο και τα τεστ εγκυμοσύνης. 

Πρόκειται, εξάλλου, για μια αναδυόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά, η οποία δεν αποκλείεται να αξίζει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια έως το 2025, όπως προβλέπει η Quest Diagnostics. 

«Έχουμε καταγράψει αύξηση άνω του 100% μέσα στο 2021 σε σχέση με το 2020» τονίζει η Julia Cheek, επικεφαλής της Everly Health, εταιρείας που προσφέρει κατ’ οίκον εργαστηριακούς ελέγχους. 

Τα εν λόγω τεστ, τα οποία γίνονται στην οικία του ασθενή, μπορούν να αφορούν το οτιδήποτε, από τον έλεγχο γονιμότητας έως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (STDs). 

«Δεν κάνουμε διαγνώσεις. Απλώς μετράμε στοιχεία. Σου δίνουμε μια πληροφορία και εσύ μετά πρέπει να τη συζητήσεις με τον γιατρό σου» τονίζει ο Afton Vechery, συνιδρυτής της Modern Fertility. 

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Κέντρο Αποτροπής και Ελέγχου Νόσων (CDCP), το 70% των ιατρικών αποφάσεων εδράζεται στις υπηρεσίες διαγωνιστικού ελέγχου. Εν ολίγοις, στις εξετάσεις των ασθενών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Στα «σκαριά» νέα deals στις ιδιωτικές κλινικές – Στο φόντο Oaktree και Ιατρικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News