Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 15:54
BUSINESS & FINANCE

Briston Myers: Επένδυση 1,56 δισ. δολ. για τη θεραπεία του καρκίνου

Η αγορά των δικαιωμάτων ενός νέου πειραματικού φαρμάκου

Briston Myers: Επένδυση 1,56 δισ. δολ. για τη θεραπεία του καρκίνου

Το ποσό του 1,56 δισ. δολαρίων συμφώνησε η καταβάλλει η Bristol Myers Squibb, προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα ενός νέου πειραματικού φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου.

Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο, η οποία αναπτύχθηκε από την Agenus, και η οποία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου.

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής , η Agenus θα εισπράξει άμεσα 200 εκατ. δολαρία, ενώ τα υπόλοιπα 1,36 δισ. δολάρια θα καταβληθούν, μόνο εφόσον η πειραματική θεραπεία φθάσει σε στάδιο ανάπτυξης, έγκρισης και εμπορικής κυκλοφορίας.

Τα αντικαρκινικά ανοσο-θεραπευτικά φάρμακα έχουν παράξει δισεκατομμύρια δολάρια για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες «βλέπουν» μια μεγάλη πηγή κερδοφορίας πίσω από τις πρωτοποριακές θεραπείες του καρκίνου.

Με βάση τα στοιχεία της επενδυτικής τράπεζας Mizuho, ο συγκεκριμένος κλάδος αυτή την στιγμή έχει τζίρο 28 δισ. δολαρίων, χωρίς να αποκλείεται η μελλοντική του διεύρυνση κατά τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News