Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 17:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποιες χώρες χρησιμοποιούνται περισσότερο τα cryptos και γιατί

Σε ποιες χώρες χρησιμοποιούνται περισσότερο τα cryptos και γιατί

Συνεχώς ενισχύεται η χρήση των κρυπτονομισμάτων, όπως παράλληλα ενισχύονται και οι ανησυχίες και οι εκκλήσεις για ρύθμιση της σχετικής αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του Chainanalysis που αναλύει στοιχεία από τον Ιούλιο του 2021, η μεγαλύτερη χρήση κρυπτονομισμάτων με διαφορά πραγματοποιείται στο Βιετνάμ. Συγκεκριμένα, το Βιετνάμ καταλαμβάνει αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση, αφού η αξία των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με κρυπτονομίσματα είναι υψηλότατη, αλλά παράλληλα και ο αριθμός των πληρωμών ειναι υψηλός.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα κρυπτονομίσματα απεδείχθησαν εξαιρετικά δημοφιλή στο Βιετνάμ – όπως και σε άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες – είναι διότι αξιοποιούνται ως επενδυτικό εργαλείο, σύμφωνα με την έκθεση της Chainanalysis. Χρησιμοποιούνται προκειμένου να ενισχύσουν την αξία των αποταμιεύσεων, όταν η αξία του τοπικού νομίσματος υποχωρεί. Εξ ου και τα κρυπτονομίσματα, όπως διαφαίνεται και από τον παρακάτω χάρτη, είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Βενεζουέλα, την Αργεντινή, αλλά και την Τουρκία.

Επίσης, η έκθεση της Chainanalysis δείχνει ότι στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και ιδίως σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, μεταξύ άλλων στην Νιγηρία και την Κένυα, τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται σε πληρωμές peer-to-peer. Τέτοιου είδους συναλλαγές επιτρέπουν την παράκαμψη άλλων εργαλείων τα οποία ενδέχεται να έχουν επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα τις μεταφορές μέσω τραπέζης. Μεγάλος όγκος συναλλαγών πραγματοποιείται και στην Ινδία, την Κίνα και την Βραζιλία.

Όσον αφορά τις ανεπτυγμένες οικονομίες, φαίνεται πως τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ, αλλά και στην Βρετανία, τον Καναδά, τη Νότιο Αφρική και την Αυστραλία.

Ιδιάζουσες είναι οι περιπτώσεις της Ρωσίας και την Ουκρανίας, όπου επίσης πραγματοποιούνται πολλές συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα της Chainanalysis, αυτό οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στα θεσμικά ιδρύματα. Επίσης, ενδέχεται να αξιοποιούνται και για φοροαποφυγή.

Σε ποιες χώρες χρησιμοποιούνται περισσότερο τα cryptos και γιατί-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Ρωσία αλλάζει γνώμη για τα κρυπτονομίσματα

Το νεκροταφείο των πεθαμένων κρυπτονομισμάτων και η mega-απάτη του OneCoin

Η παγκόσμια υπερδύναμη που λανσάρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News