Business & Finance Πέμπτη 27/01/2022, 16:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mastercard: Καλύτερη του αναμενομένου η πορεία της το δ΄ τρίμηνο του 2021

Mastercard: Καλύτερη του αναμενομένου η πορεία της το δ΄ τρίμηνο του 2021

Η αύξηση των αγορών στις ΗΠΑ μέσω των καρτών της Mastercard, σε συνδυασμό με την άνοδο των διασυνοριακών όγκων συναλλαγών μετά την επανεκκίνηση του διεθνή τουρισμού, βοήθησαν ούτως ώστε η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών να καταγράψει καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 27% στα 5,2 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 5,16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη αυξήθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια, ή 2,41 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 1,8 δισ. δολάρια ήτοι 1,78 δολάρια η μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη της Mastercard διαμορφώθηκαν στα 2,35 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,21 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα λειτουργικά έξοδα, ωστόσο, ενισχύθηκαν κατά 16% το τελευταίο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 2,4 δισ. δολάρια.

Ενώ ο εμβολιασμός και η χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία ενίσχυσαν την ανάκαμψη των δαπανών, αυτές υποχώρησαν ελαφρώς το τέλος του δ΄ τριμήνου εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι ακαθάριστοι όγκοι συναλλαγών, που αντιπροσωπεύουν την αξία σε δολάρια των συναλλαγών που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, αυξήθηκαν κατά 23% στα 2,1 τρισ. δολάρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. 

Οι διασυνοριακοί όγκοι συναλλαγών, η μέτρηση που παρακολουθεί τις δαπάνες των καρτών εκτός της χώρας έκδοσης, αυξήθηκαν κατά 53%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News