Business & Finance Τετάρτη 8/12/2021, 08:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Visa: Συμβουλευτικές υπηρεσίες πελατών για τα κρυπτονομίσματα 

Η Visa χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το δίκτυό της για να επιτρέπει την αγορά, την πώληση και τη φύλαξη ψηφιακών νομισμάτων

Visa: Συμβουλευτικές υπηρεσίες πελατών για τα κρυπτονομίσματα 

Την έναρξη συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Visa, υπηρεσίες που θα απευθύνονται στους πελάτες της όπως οι τράπεζες και οι έμποροι. Η κίνηση αυτή μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η συζήτηση για υιοθέτηση των πληρωμών με ψηφιακά νομίσματα και κρυπτονομίσματα έχει πάρει φωτιά. 

Η ζήτηση των επενδυτών για υπηρεσίες που αφορούν τα κρυπτονομίσματα διαρκώς εντείνεται, και η προσφορά της εταιρείας προσανατολίζεται προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θέλουν να προσελκύσουν ή να διατηρήσουν πελάτες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη αγορά, τους λιανοπωλητές που θέλουν να εμβαθύνουν στα μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) ή τις κεντρικές τράπεζες που εξερευνούν το λανσάρισμα ψηφιακών νομισμάτων. 

Οι υπηρεσίες της Visa περιλαμβάνουν την εκπαίδευση ιδρυμάτων σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν το δίκτυο της για ψηφιακές προσφορές και βοήθεια αναφορικά με τη διαχείριση υποστηρικτικών λειτουργιών.

«Ήρθαμε στη Visa για να μάθουμε περισσότερα για τα κρυπτονομίσματα και τα stablecoins και τις χρήσεις που είναι πιο σχετικές με τις λιανικές και εμπορικές επιχειρηματικές μας γραμμές», δήλωσε η Ούμα Ουίλσον, εκτελεστική αντιπρόεδρος της UMB Bank, μιας περιφερειακής τράπεζας στις ΗΠΑ.

Μια νέα παγκόσμια μελέτη της Visa έδειξε ότι σχεδόν το 40% των ιδιοκτητών κρυπτονομισμάτων που ερωτήθηκαν είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να αλλάξουν την κύρια τράπεζά τους με κάποια που προσφέρει προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα τους επόμενους 12 μήνες.

Η Visa χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το δίκτυό της για να επιτρέπει την αγορά, την πώληση και τη φύλαξη ψηφιακών νομισμάτων. Προσφέρει επίσης μια πιστωτική κάρτα που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν Bitcoin στις αγορές και επιτρέπει επίσης τη χρήση του USD Coin, ένα stablecoin του οποίου η αξία συνδέεται απευθείας με το αμερικανικό δολάριο, για τον διακανονισμό συναλλαγών στο δίκτυο πληρωμών της.

Ωστόσο, για να χρησιμοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ως μέσο συναλλαγής, απαιτείται σταθερότητα στις τιμές τους, όπως δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της Visa, Βασάντ Πραμού.

«Αν η τιμή κυμαίνεται από 60.000 έως 50.000 δολάρια σε λίγες ώρες, είναι πολύ δύσκολο για έναν έμπορο να αποδεχθεί το Bitcoin ως νόμισμα», σύμφωνα με τον ίδιο. «Δεν ξέρω αν τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin θα αποτελέσουν ποτέ μέσο ανταλλαγής. Τα stablecoins θα γίνουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Visa θα διευκολύνει τέτοιου είδους συναλλαγές όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News