Business & Finance Τρίτη 11/01/2022, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ζητούνται δικηγόροι με αρχικό μισθό 150.000 λιρών – Τραγικές οι ελλείψεις εργαζομένων

Βρετανία: Ζητούνται δικηγόροι με αρχικό μισθό 150.000 λιρών – Τραγικές οι ελλείψεις εργαζομένων

Με αρχικό ετήσιο μισθό 150.000 βρετανικών λιρών προσλαμβάνονται πρόσφατοι απόφοιτοι νομικής από την εταιρεία προσλήψεων Robert Walters Group, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις εργαζομένων. «15% είναι η χαμηλότερη αύξηση μισθού που βλέπουμε, αλλά ορισμένοι ενισχύουν τους μισθούς έως και κατά 50%», τονίζει στο BBC ο Alan Bannatyne, οικονομικός διευθυντής της Robert Walters.

Οι μεγάλες ελλείψεις εργαζομένων που παρατηρούνται σε βρετανικές επιχειρήσεις, με ορισμένους κλάδους (ιδίως ανειδίκευτων) να πλήττονται περισσότερο, οδήγησαν σε σημαντικές αυξήσεις και άλλα κίνητρα για προσέλκυση υπαλλήλων. «Το 2022 θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερο για το εργατικό δυναμικό, εκτός εάν γίνει κάτι αξιοσημείωτο», δηλώνει ο Bannatyne.

Οι κενές θέσεις αγγιξαν επίπεδα ρεκόρ την περίοδο που άνοιξε η βρετανική οικονομία μετά τα lockdown. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται σκληρά για να βρουν ταλέντα και σύμφωνα με τον Bannatyne «είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς τους σωστούς ανθρώπους».

Δυστυχώς οι επιχειρήσεις που επλήγησαν σοβαρότερα από τον Covid, όπως για παράδειγμα στον κλάδο του λιανεμπορίου και της αεροπλοΐας δεν είχαν τη δινατότητα να δώσουν τέτοια κίνητρα, όπως επισημαίνει ο Bannatyne.

Συγκεκριμένα για τους δικηγόρους, οι κενές θέσεις με έδρα το Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 131% σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2021. Οι νέοι δικηγόροι στις γνωστότερες εταιρείες της χώρας έχουν ετήσιο μισθό έως και 147.000 λίρες χωρίς τα μπόνους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Sainsbury’s: Ανυψώνει τα ωρομίσθια – Κίνητρα για να προσελκύσει υπαλλήλους

Πώς και πότε να ζητήσετε αύξηση μισθού – Συμβουλές από την γκουρού των διαπραγματεύσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News