Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 19:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sainsbury’s: Ανυψώνει τα ωρομίσθια – Κίνητρα για να προσελκύσει υπαλλήλους

Sainsbury’s: Ανυψώνει τα ωρομίσθια – Κίνητρα για να προσελκύσει υπαλλήλους

Σημαντικά αυξάνεται ο μισθός των εργαζομένων της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Sainsbury’s σε μία προσπάθεια της εταιρέιας να προσελκύσει νέο εργατικό δυναμικό. Λόγω των ελλείψεων που παρατηρείται, η Sainsbury’s προχωρά σε αύξηση κατά τουλάχιστον 12% του ωριαίου μισθού όσων κάνουν delivery και κατά τουλάχιστον 5% για τους χαμηλόμισθους που δουλεύουν εντός των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα από τις 9,50 λίρες την ώρα, όσοι δουλεύουν μέσα στα καταστήματα της αλυσίδας θα δουν αύξηση του ωρομισθίου στις 10 λίρες από τις 6 Μαρτίου. Σύμφωνα με την Sainsbury’s η αλλαγή αυτή αναμένεται πως θα κοστίσει συνολικά 100 εκατ. λίρες. Αντίστοιχα, για τους εργαζομένους στον τομέα του delivery το ωρομίσθιο θα ανέλθει στις 11,5 λίρες.

Παράλληλα, το εργατικό δυναμικό της αλυσίδας θα έχει έκπτωση της τάξης του 15% σε όλα τα καταστήματά της για πέντε ημέρες μετά την καταβολή του μισθού. Επίσης, το προσωπικό της Sainsbury’s, αλλά και του Argos και Habitat που υπάγονται στην ομπρέλα του βρετανικού ομίλου, θα εξακολουθούν να έχουν έκπτωση 10%, όπως και προηγουμένως, σε διαφορετικές περιόδους του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα ωρομίσθια είναι κατά πολύ υψηλότερα από τον νόμιμο κατώτατο μισθό στη Βρετανία για του εργαζομένους άνω των 25 ετών. Συγκεκριμένα ο κατώτατος θα αυξηθεί από 8,91 λίρες την ώρα στις 9,5 λίρες από τον Απρίλιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: «Μπλόκο» σε εξαγορές από ξένες επιχειρήσεις

Βρετανία: Τράπεζα έδωσε κατά λάθος «δώρο» Χριστουγέννων 130 εκατ. λίρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News