Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 16:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GameStop: Ετοιμάζει marketplace για NFT – Ανεβαίνει η μετοχή της

GameStop: Ετοιμάζει marketplace για NFT – Ανεβαίνει η μετοχή της

Ανοδική πορεία ακολουθεί η μετοχή της GameStop πριν την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, καθώς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει πλατφόρμα NFT. Επίσης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC, η GameStop σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να δημιουργήσουν παιχνίδια και άλλα προϊόντα για την πλατφόρμα. Η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά τουλάχιστον 16% πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Τα non-fungible tokens, γνωστά ως NFTs, είναι ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν ότι ένα ψηφιακό συλλεκτικό έργο είναι αυθεντικό, καταγράφοντας τις σχετικές λεπτομέρειες στο blockchain.

Η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει άτομα που εξειδικεύονται στο blockchain και τα κρυπτονομίσματα, με τον αριθμό που απαρτίζει τη νέα ομάδα να ανέρχεται σ τουλάχιστον 14 άτομα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η νέα πλατφόρμα της GameStop θα εστιάζει στα προϊόντα ψηφιακών βιντεοπαιχνιδιών, όπως για παράδειγμα ψηφιακές ενδυμασίες και όπλα.

Το «φαινόμενο GameStop»

Υπενθυμίζεται ότι η GameStop έγινε ευρέως γνωστή τον Ιανουάριο του 2021, όταν χιλιάδες μικρο-επενδυτές συντονίστηκαν μέσω του Reddit και προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών από εταιρείες-ζόμπι, οι οποίες είχαν σορταριστεί από hedge funds.

Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχώριζαν πέρυσι οι μετοχές των GameStop, AMC, Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands και Naked Brand. Επρόκειτο κυρίως, για εταιρείες, οι οποίες ήταν ζημιογόνες, με αδύναμες προοπτικές ανάκαμψης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Wall Street Journal

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε τα 40 δισ. δολάρια η αγορά NFT το 2021

Κρυπτονομίσματα: Άλμα 80% στις παράνομες συναλλαγές το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News